2021. június 7-én a SINOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete megtartotta az első online előadását, mely országosan is a legelső volt az online programjaink sorában.

A programnak a Hogyan boldogulj a munka világában? címet adtuk, melynek témái az alábbiak voltak:

  1. megváltozott munkaképesség
  2. komplex minősítés
  3. rehabilitációs és rokkantsági ellátás

Laczka Zsanett, a SINOSZ esélyegyenlőségi referense tartotta az előadást. Prezentációját úgy állította össze, hogy a témához kapcsolódóan ábrákkal, táblázatokkal és grafikonokkal, valamint egyéb szemléltetőeszközökkel tartotta meg a figyelmet, amire szükség is volt a nagyon összetett és bonyolult téma miatt.

Az előadás 14:00-kor kezdődött, és a – szervezők nagy örömére – akadtak is bőven résztvevők, előzetes jelentkezéssel 24 fő csatlakozott és jelent meg a képernyőn.

Bevezetőként Botos Barbara ismertette a ZOOM felület használatával kapcsolatos tudnivalókat, majd megkezdődött az előadás, melyből megtudtuk,

  • melyek az ellátások típusai,
  • mit jelent a komplex minősítés,
  • kik jogosultak a megváltozott munkaképességűek ellátásaira,
  • mi a különbség a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás között,
  • hogyan igényelhetők az ellátások.

Zsanett egy vetélkedőt is összeállított, melynek kérdései az elhangzottakra épültek, a program végéhez közeledve ebbe vonta be a résztvevőket. Az online tér lehetőséget ad ilyen esetben, hogy elkerüljük azt a kellemetlen helyzetet, hogy egymás szavába vágunk, mert ott egy ikonra kattintva tudjuk jelezni véleményünket, szavazatunkat.

Emellett persze kérdéseket is tehettek fel a résztvevők, melyekre Zsanett reagált.

Nagyon tartalmasan töltöttük el együtt az 50 percet, fontos ismeretekre tettünk szert. Résztvevőink beleegyezésével fotó is készült.

Fontos megemlítenem, hogy segítségünkre volt Vokány Gini, aki jelnyelvi tolmácsolással, valamint Földesi Évi, aki írótolmácsolással tette akadálymentessé siket és nagyothalló vendégeinknek a részvételt.

Legközelebb is megpróbálunk egy újabb izgalmas és hasznos témával készülni nektek.

Ne feledjétek megadni a szervezet számára elektronikus elérhetőségeiteket, mert csak így tudtok csatlakozni online programjainkra!