2021. június 30-án, hétfőn délután a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének szervezésében lezajlott a ,,Hogyan boldogulj a munka világában?” című online előadás, melynek az alábbi témái voltak:

  1. megváltozott munkaképesség
  2. komplex minősítés
  3. rehabilitációs és rokkantsági ellátás

Laczka Zsanett, a SINOSZ esélyegyenlőségi referense tartotta az előadást. Prezentációját nagyon színesre állította össze: ábrákkal, táblázatokkal és grafikonokkal, valamint egyéb szemléltetőeszközökkel tartotta fenn a figyelmet, amire nagy szükség volt a téma összetettsége és bonyolultsága miatt.

Az előadás 16:00-kor kezdődött, 11 fő csatlakozott, így a szervezőkkel és előadóval együtt 15 fő jelent meg a képernyőn. Jelnyelvi tolmács és írótolmácsok által akadálymentesen vehettek részt a siket és nagyothalló érdeklődők a SINOSZ SzÉP keretében megvalósított előadásunkon.

Az előadáson megtudtuk:

  • melyek az ellátások típusai,
  • mit jelent a komplex minősítés,
  • kik jogosultak a megváltozott munkaképességűek ellátásaira,
  • mi a különbség a rehabilitációs és a rokkantsági ellátás között,
  • hogyan igényelhetők az ellátások.

Zsanett a végére egy játékot is kitalált, melynek kérdései az előadás közben elhangzottakra épültek. Emellett persze kérdéseket is tehettek fel a résztvevők, melyekre reagált.

Nagyon tartalmasan töltöttük el együtt az 50 percet, fontos ismeretekre tettünk szert. Résztvevőink beleegyezésével fotó is készült, ez látható a fenti képen.

Köszönjük, hogy velünk tartottatok, legközelebb is próbálunk egy újabb izgalmas és hasznos témával készülni nektek.

Ne feledjétek megadni a szervezet számára elektronikus elérhetőségeiteket, mert csak így tudtok csatlakozni online programjainkra!