A SINOSZ Győri Helyi Szervezete 2020. október 8-án ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját.

Ehhez kapcsolódóan jubileumi ünnepséget rendeztünk a SINOSZ Győri Helyi Szervezete tagjai és meghívott vendégeink részvételével.

A rendezvényen ünnepi beszédet tartott Jagodics Rezsőné helyi elnök, dr. Kósa Ádám, a SINOSZ országos elnöke videóüzenet formájában, Sáfrány Margit, a SINOSZ igazgatója, Kiss Orsolya országos elnökségi tag, megyénk örökbefogadója, Laczkovits-Takács Tímea önkormányzati képviselő (Dr. Dézsi Csaba András polgármester képviseletében), dr. Freier József ügyvéd úr, Farkasné dr. Lukácsy Zita, az Esély Kft. igazgatója és Magyar Balázs volt megyei titkár.

A résztvevők bemutatták eddigi szakmai és érdekvédelmi tevékenységeiket és jókívánságokat soroltak a helyi szervezetünknek. Kérik, hogy a SINOSZ-aktivisták továbbra is segítsék és támogassák helyi szintű munkájukat!


A SINOSZ helyi szervezete 1950. szeptember 9-én alakult meg.
10 alapító tagja volt
: Belecz István, Fazekas István, Kácsér Gizella, Kurunczy János, Mártis Mihály, Németh Ferenc, Németh Ferencné, Pingiczer István, Riedl József, Weisz Pál.
Az alapítóknak a szervezet megalapításával az volt a céljuk, hogy Győrben és környékén élő hallássérült emberek csatlakozzanak a helyi csoporthoz, érdekképviseletüket lássák el.

A rendezvény folytatásaként Horváth Ferenc megyei elnök Kiss Hilda: Add tovább című versét szavalta.

Jagodics Rezsőné helyi elnök négy személynek mint Hűséges tagnak adott át díszoklevelet és a SINOSZ ajándékát, hogy ezzel elismerjük őket, köszönetünket kifejezzük, amiért a tagságukkal hosszú évek óta támogatják szervezetünket:

    • Olgyai Ferenc
    • Olgyai Ferencné
    • Lengyel Rudolf
    • Tibola Lászlóné

Orbán Evelin megyei titkár átadta Jagodics Rezsőné helyi elnöknek a hűséges tagnak járó díszoklevelet és ajándékcsomagot, a tagok nevében megköszönte fáradságos és áldozatkész munkáját, melyet 1967 óta végez vezetőségi tagként, majd a megyei elnökség tagjaként, megyei elnökként és helyi elnökként is.

A helyi elnök a hivatalos ünnepség után jubileumi vacsorára hívta a tagokat és a vendégeket. Minden tag és vendég jóízűen elfogyasztotta az ételt és a süteményt is. Mindenki jól érezte magát. A program a vacsora után befejeződött.

Köszönjük Botos Barbara, dr. Neubergerné Repka Margit és Hajduk Szilvia jelnyelvi tolmácsoknak az infokommunikációs akadálymentesítésben végzett munkájukat.

A jeles emlékünnep SINOSZ SzÉP keretéből és Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Kattints a többi fotóért: Jubileumi fényképalbum

 

Beszámoló: Orbán Evelin megyei titkár
Fotók: Horváth Ferenc László
A 2. videót készítette: Jagodics Tamás