Kazincbarcikai Helyi Szervezetünk az idén ünnepelte alapítása 30. évfordulóját.

Az ünnepséget 2020. szeptember 26-án rendeztük meg a kazincbarcikai Hotel Lukács kerthelyiségében; a szabadban felállított, gyönyörűen feldíszített sátorban.

Hegyaljai Béla Lászlóné helyi elnök köszöntőjével nyitottuk meg a programot, amit versek, előadások, jelnyelvi flash mob és az alapító tagok visszaemlékezése követett.

Díjátadásra került sor: hűséges tagjainknak emléklappal és egyedi domborműves, bőrborítású jegyzetfüzettel köszöntük meg a folyamatos, több évtizedes aktív tagságukat.

Megemlékeztünk két elhunyt tagunkról is – Kinter Jenő és Plajner János –  akik sok éven keresztül segítették a helyi szervezet mindennapjait, és aktívan vettek részt a szervezet életében. A nevükkel ellátott posztumusz emléklapot és dombornyomott jegyzetfüzetet a hozzátartozók vették át.

A megemlékezés részeként a 2019. évi SzÉP keretein belül készült kisfilmet is levetítettük, amelyben a két legidősebb, azóta elhunyt tagunk is beszélt arról, hogy miért szeretnek tagok lenni, miért szeretnek a szervezetbe járni, illetve hogyan kerültek kapcsolatba a szervezettel.

Az elhangzott beszédek és előadások zárásaként pezsgős koccintással és ajándékkal köszöntötte a szervezet a megjelenteket.

Ezt követően került sor az ünnepi hidegtálas vendéglátásra, a torta felvágására, a kötetlen beszélgetésre és a zenés-táncos mulatságra. Tagjaink táncra perdülve, jó hangulatban, beszélgetéssel tarkítva, vidáman töltötték az időt, örülve egymás társaságának.

A délutánba nyúló rendezvényt az Akkord Színpad társulata zárta zenés műsorával.

A Kolor Tv összeállítása az ünnepségről a következő linken tekinthető meg: SINOSZ 30. évforduló.

Köszönet a támogatóknak, az előadóknak, a jelnyelvi tolmácsnak, a konferálónak és a tagoknak, hogy hozzájárultak a program megrendezéséhez.

A rendezvényt a SINOSZ SzÉP keretein belül valósítottuk meg.

Kinter Jenő kazincbarcikai nagyothalló költőre egyik versével is emlékezünk: Sorstársaim