Május 17-én Petke Lajos, a Baranya Megyei Szervezet örökbefogadója látogatott el a szervezetbe, hogy személyesen is találkozzon az “örökbefogadottakkal”. Meglepetésvendégként Nagy Gergőt, a SoleCall ügyvezető igazgatóját hozta magával, aki egy izgalmas előadással kötötte le a hallgatóság figyelmét.

Az előadást nem akármilyen bemutatkozással, jelnyelven kezdte, amivel azonnal megnyerte a jelenlévőket.

2016 augusztusában alapították meg a SoleCall Kft.-t, azzal a elképzeléssel, hogy forradalmasítják a személybiztonsági alkalmazások piacát.

A világon egyedülállóan a SoleCall alkalmazással lesz lehetősége a bajba jutottnak arra, hogy bármilyen nem várt vészhelyzet esetén – legyen az a személyes biztonságával, vagy egészségével kapcsolatos – kézi beavatkozás nélkül vészjelzést adjon le a mobiltelefonján keresztül. 

Ezzel a forradalmian új technológiával azt lehet elérni, hogy a vészjelzésküldés akár támadás, vagy hirtelen rosszullét esetén is azonnal végrehajtható legyen. Így valós időben elindulhat a segítségnyújtás, ami akár életeket menthet.

A fejlesztés során szem előtt tartották az esélyegyenlőséget is, így a vészjelzési módok a fogyatékossággal élők számára, különös tekintettel a hallássérültek számára is optimalizáltan működnek.

Az alkalmazás még fejlesztési stádiumban van, a  szabadalmaztatási eljárás már megindult. A szolgáltatás indítását ebben az évben nyár végére vagy ősz elejére tervezik.

Elhangzott még:

  • Optimalizált segélykérés

A SoleCall alkalmazás révén zárolt képernyőn keresztül is gyorsan és hatékonyan küldhető vészjelző üzenet a rendőrség által kezelt SMS vonalra. 

  • Vészjelzés váratlan helyzetekre

Kézi beavatkozás nélkül is leadható vészjelzés. A gesztusvezérlés által az alkalmazás úgy is aktiválható, ha a telefon a zsebben, vagy a táskában van. 

Hasznos és érdekes délutánt töltöttünk el együtt!