2017. január 6-án, egy pénteki napon a csurgói Csokonai Közösségi Házban a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére ünnepelt a Somogy Megyei Közgyűlés. A címer- és pecséthasználati jog adományozásának 519. évfordulójára emlékezett az ünnepi közgyűlés.

Biró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke köszöntőt mondott és kitüntetéseket adott át. A Megyenap díszvendége, Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke ünnepi beszédet tartott.

Az ünnepségen Bencze Ilona Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész énekelt, majd Kovács Mátyás verselt.

Az ünnepi beszédeket követően került sor az elismerő címek átadására. A Somogy Megyei Közgyűlés azon személyek és kollektívák elismerésére, akik kiemelkedő tevékenységükkel a megye fejlődését szolgálták, illetve munkájukkal kimagasló érdemeket szereztek, elismeréseket alapított.

A Somogy Megyei közgyűléshez beérkezett javaslatok alapján több kitüntetett mellett

“Somogy Polgáraiért”-díjat

kapott a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ)

Somogy Megyei Szervezete.

 

Mint a kitüntető cím indoklásában megfogalmazták:

Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Somogy Megyei Szervezete

A SINOSZ 1955-ben megalakult Somogy Megyei Szervezete az egész megyében eredményes érdekképviseleti munkát végez a siketek és nagyothallók körében. Tevékenységük folyamatos: kommunikációs akadálymentesítéssel biztosított szakmai és információs előadásokat, közösségi életet, szabadidős programokat és ingyenes jogsegélyszolgálatot szerveznek annak érdekében, hogy a fogyatékkal élők a lehető legteljesebb életet élhessenek. A szervezet megismerteti tagságával a lehetőségeket a helyi és országos munkaerőpiacon, valamint a megyeszékhely társadalmi és kulturális életében is aktívan részt vesz.

 

Részletes híradás a kitüntetettekről (kapos.hu)

Szalkai Iván megyei titkár