[youtube id=”77RM2FRAUoI” width=”781″ height=”439″ autoplay=”no” api_params=”&rel=0 ” class=””]

Siketek és nagyothallók, kicsik és nagyok együtt karatéztak és zumbáztak!

A T.É.M.A.-pályázatnak köszönhetően idén sikerült több olyan sportprogramot is szerveznünk, amit mindenki élvez, gyerekek, fiatalok és idősek egyaránt. Október végén a lovagolást próbáltuk ki (erről ITT olvashatsz), novemberben pedig eljött hozzánk, a SINOSZ-ba egy karatetanár és egy zumbaoktató.

A karate foglalkozáson egy japán származású hölgy, Hollósi Anna Marie mesélt nekünk a karate történetéről és a japán kultúráról, előadását saját kezűleg készített rajzokkal színesítette.
Miután jól bemelegítettünk és tetőtől talpig átmozgattuk tagjainkat, Anna tanított nekünk pár védekező és támadó fogást. Tanultunk néhány kifejezést is, az egyik ilyen a “kata”, magyarul formagyakorlat. Annának is van saját kata-ja, amit be is mutatott nekünk.

Kicsit szünet után megérkezett Mohácsi Dorina zumbaoktató, aki meglepődve látta, hogy még mindig tele vannak a gyerkőcök energiával. Dorina pár mondatban bemutatkozott és elmondta, mi is az a zumba, de utána gyorsan el is indította a dübörgő latin ritmusú zenét,  hiszen a zumbát “csinálni” kell és nem értelmezni.
Az óra végére mindenki jól elfáradt, de még egy kis játék, fogócska belefért.

Egy szó, mint száz, ez mindenkinek egy fantasztikus élmény volt! Ezt a programot biztosan meg fogjuk ismételni!

Még egyszer szeretném megköszönni Hollósi Annának, Mohácsi Dorinának és Fejes Mónika jelnyelvi tolmácsnak a közreműködést.

Répás Krisztina titkár – Budapesti Nagyothallók Szervezete