A SINOSZ Vas Megyei Szervezetének tagjai egy jótékony megmozduláson vehettek részt a sportolás jegyében 2017. április 22-én.

Előzmények: Mosolits Viktória, az OTP Bank munkatársa és egyben önkéntese kereste meg a szervezetet, hogy felajánljon tagjainknak egy lehetőséget. Bertha Györggyel – aki a Hobbisták Önvédelmi Sportegyesület vezetője – találták ki a kezdeményezést, miszerint teret és lehetőséget biztosítanak a siket és nagyothalló személyeknek, hogy ingyenesen részt vegyenek egy nyílt napon.

Itt pedig nemcsak betekintést nyerhettek abba, hogy hogyan is zajlik egy edzés, hanem maguk is kipróbálhatták. Jelnyelvi tolmács és egy tapasztalt tag segítette az újoncokat. Az edző, Krutzler Eszter (olimpiai ezüstérmes súlyemelő) nem kímélt senkit. Az edzés közepétől a hallássérültek és hallók párokba rendeződve közös feladatokat kaptak. A folyadékveszteség pótlására az OTB Bank önkéntesei kulacsokban védőitalt osztottak. Az izzadságcseppek felitatásához pedig törülközőket. Az edzés végén, mikor már mindenki jól elfáradt, némi nassolnivalóval kedveskedtek a résztvevőknek. Körbeült a csapat, és Viki kérésére mindenki mesélt magáról egy keveset, majd átadták az okleveleket és emléktrikókat, jelezve ezzel, hogy mindenki, aki itt volt ezen a napon, már a Hobbisták kis csapatához is tartozik. Bertha György elmondta a résztvevőknek, hogy nem csak ma, de a jövőben bármikor szívesen látja az edzéseken a sportolni vágyó hallássérülteket, továbbra is ingyenesen.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget azoknak az embereknek, akik életre hívták ezt a nagyszerű kezdeményezést, főként Mosolits Viktóriának és Bertha Györgynek! Továbbá köszönjük minden önkéntesnek, akik abban segédkeztek, hogy tagjaink átadhassák magukat a mozgás örömének.

Külön jó hír, és egyben büszkeséggel is tölt el, hogy vannak olyan tagjaink, (néhányan már közel 70 évesek!), akik az óta is rendszeres résztvevői a Hobbisták edzéseinek!

 

Fazekas-Leitner Viktória megyei titkár