“A mindennapok folyamán gyakran kerülünk olyan élethelyzetbe, ahol méltatlanul bánnak velünk, tehetetlennek érezzük magunkat. Megbántanak minket és mi is megbántunk másokat. Elkerülhetetlenek életünkben a válságok, a krízisek, a különböző veszteségek. A kialakult harag, a gyűlölet, a bánat, a szomorúság sejtjeikben lerakódik, lelki egyensúlyunk felborul, és előbb-utóbb testi megbetegedés formájában jelentkezik. Hogy ezt megelőzzük, a lerakódásokat el kell távolítani. Ennek legegyszerűbb módja elmondani, megosztani!”
dr. Vajda Katalin

Az idézetet író nagyon kedves, helyi mentálhigiénés szakember hölggyel vettük fel a kapcsolatot, aki stresszkezelési tanácsadás-sorozatot tartott számunkra, egyéni foglalkozások keretében. Havi egy alkalommal látogatott el hozzánk, és segített a helyi és a környező tagszervezetekből érkezett tagjainknak az életükben éppen aktuálisan felmerült, stresszt okozó konfliktushelyzeteik, problémáik kezelésében, legyen szó azoknak akár munkahelyi vagy családi vonatkozásairól. Alkalmanként 3 emberrel tudott foglalkozni a doktornő, körülbelül egy-egy óra jutott minden jelentkezőre.

A tanácsadás utáni kérdésemre szinte mindenki egyöntetűen azt válaszolta, hogy nagyon hasznosnak bizonyult az az egy óra, amit a foglalkozáson töltöttek. Hozzájutottak ahhoz a szükséges “információhoz”, ami segíti őket az egyéni stresszhelyzetük feldolgozásában, kezelésében.

A foglalkozássorozat a SINOSZ SzÉP keretében valósult meg. Bízom benne, hogy lesz még lehetőségünk a doktornővel egyéni beszélgetés-, tanácsadás-sorozatot tartani.

Kozma Andrea, a SINOSZ Mosonmagyaróvári Helyi Szervezet ügyintézője