2019. október 19-én süteményversenyt tartottunk a SINOSZ Somogy Megyei Szervezetében.

A versenyre 9 fő nevezett be 14 féle süteménnyel, hiszen volt, aki többet is készített. A programon csak saját, házi készítésű süteménnyel lehetett indulni. Arató Miklós a helyszínen készítette el a süteményét egy kis segítséggel, de a csapatmunkának köszönhetően pillanatok alatt elkészült a finom tiramisu.

Minden desszert sorszámot kapott, így a 3 tagú zsűri ez alapján tudta azonosítani a süteményeket. A zsűrit a résztvevők választották meg a helyszínen, tagjai: Kiss Renáta, Marai Róbert és Szalkai Iván voltak. Nem volt könnyű dolguk, hiszen a sütemények szépek és finomak is voltak. Lassan és alaposan zajlott a kóstolás, hiszen ez egy nehéz feladat volt. Amíg a kóstolás után a zsűri visszavonult, hogy meghozzák a döntésüket, addig a résztvevők is megkóstolhatták a sütiket, amik nagyon hamar el is fogytak.

A zsűri hosszas mérlegelés után meghozta a döntését. Solymossy Andrea nyerte a harmadik és a második helyezést is, mézes krémesével és kókusztekercsével. Az első helyezést Cséri Gáborné érte el meggyes-joghurtos kocka süteményével. Azonban a résztvevők is választhattak egy süteményt, ami a közönségdíjat nyerte el. Ezt Lenkovics Károlyné nyerte el tiramisujával. A nyertesek értékes ajándékokat kaptak, de mindenki, aki készült a versenyre, kapott egy kis ajándékot.

A programot élvezték a résztvevők, hiszen nem mindennap van lehetőség ilyen finom sütemények kóstolására. Szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik készültek a programra és gratulálok a nyerteseknek.

Csire Mónika megyei titkár