A SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetében 2020. március 6-án 16.00 órától vendégünk, Tóth Andrea, az EFOP 1.1.1-15″A megváltozott munkaképességű emberek támogatása” projekt területi koordinátora tartott előadást a munkalehetőségekről, a foglalkoztatást elősegítő bérköltség-támogatásról és a komplex minősítésről.

A 2015. december 1-jén indult projekt célja a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiacon való részvételének növelése, nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedésük lehetőségének javítása és a munkaadók szemléletének formálása a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása érdekében. A projekt keretében nyújtott képzések által javul a megváltozott munkaképességű személyek képzettségi szintje, a foglalkozási rehabilitációs szolgáltatások eredményeként pedig növekszik a munkavállalók munkaerő-piaci alkalmazkodóképessége és motivációs szintje.

Az előadás kapcsán szó volt még a megváltozott munkaképességű emberek ellátásáról is, melyhez a jogosultságot különböző szempontoknak való megfeleléshez és komplex vizsgálati eredményhez kötik. J.-N.-Sz. megyében eddig 1152 ügyfél csatlakozott az EFOP-1.1.1-15 projekthez, közülük 919-en fejezték be a programrészvételüket. A 919 fő 65%-a jelenleg is munkaviszonyban áll. Az előadás után vendégünk a felmerült kérdésekre adott válaszokat.

A szakmai előadást követően Tüski István elnökségi tag a nemzetközi nőnap történetéről tartott egy érdekes előadást, majd a férfi tagok pici üvegvázában papírból, kézzel készített virágokkal lepték meg és köszöntötték a hölgytagokat a közelgő nőnap alkalmából.

Köszönjük Kosik Mária jelnyelvi tolmács munkáját, aki a programunkat akadálymentessé tette.

Nagyon jó hangulatú rendezvény volt, ahol a munkába állás lehetőségeiről sok hasznos információhoz jutottak a megjelent tagok és érdeklődők, melyet kötetlen beszélgetéssel zártunk.