2016 az Ifjúság Éve a SINOSZ-nál – több megyei szervezethez hasonlóan Szegeden is meghívtuk a fiatalokat egy kis ismerkedésre, játékra, beszélgetésre november 5-re. Vörös Viktória volt segítségünkre ezen a napon, aki rögtön megtalálta a hangot a szegedi fiatalokkal, ha rájuk néztünk, azt gondolhattuk volna, már régóta ismerik egymást.

Az iskolás és a felnőtt fiatalok között volt egy kis távolság az évek számában, de ez egyáltalán nem jelentett akadályt a közös “munkában”, játékban. Bemutatkoztak, bemutatták egymást a részvevők, érdekes volt a másik szemszögéből látni saját magukat. Különlegesen hasznos volt az is, ahogyan a két korosztály látta a mai ifjúság helyzetét, problémáit, lehetőségeit. Az “idősebbek” meg tudták osztani a tapasztalataikat a fiatalabbakkal, útmutatást, ötleteket, biztatást adtak, örömmel nyugtázták, hogy milyen talpraesett a felnövekvő ifjúság.

Helyzetgyakorlatokban tréfásan feloldották az életben adódó problémás helyzeteket, a jókedvű játék otthonos hangulatot teremtett.

Egy kis uzsonna után irány a bowlingpálya – két csapat alakult, de hamarosan felváltva gurítottak egymás pályáin, hiszen alapvetően mindenki egy csapatba tartozik.

Kellemes nap volt, köszönjük szépen Viki közreműködését, Vörös Zsoltnak pedig a jelnyelvi akadálymentesítésben nyújtott segítségét!

 A TALÁLKOZÓ KÉPEI