A SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete újabb érdekes programmal várta a tagjait: 2022. július 9-én a Szegedi Szabadtéri Játékok kulisszatitkaiba kaphattunk betekintést.

Színházrajongó tagjaink mindig is szerették volna tudni, hogy mi rejtőzik egy produkció színfalai mögött, hogy néz ki hátulról a színpad, hol készülnek fel a színészek. A Szegedi Szabadtéri Játékok idén kinyitotta titkos kapuit és betekintést engedett a színfalak mögé, láthattuk testközelből a színpadot és beleszippanthatunk a színházi világ titokzatos levegőjébe.

Maláj György drámapedagógus jóvoltából megismerhettük a szabadtéri színháznak helyszínt adó Dóm tér építésének, illetve a színház létrejöttének történetét. A kulisszabejárás során a nézőtérről, a színpad működéséről, díszletekről, technikai érdekességekről kaptunk tájékoztatást, és nem utolsósorban megtudhattuk, hogy mennyi munkatárs összehangolt munkájára van szükség ahhoz, hogy létrejöjjön egy olyan előadás, mely varázslatos hangulattal, felejthetetlen élményekkel kápráztatja el a közönséget a szabad ég alatt. Az óriási színpadon állva hatalmas térbeli élményben lehetett részünk, nem csoda, hogy az itt fellépő színészek elsőre megijednek az ország legnagyobb csillagtetős színpadjának méreteitől.

Szerencsére engedélyt kaptunk, hogy fotókat készíthessünk a színfalak mögött, így a kellékek és díszletek között nagy örömmel képzeltük bele magunkat a produkcióba, némelyik díszletet át is mozgatták a látogatók kedvéért. Természetesen örömmel éltünk a lehetőséggel, hogy kedvünkre pózolhattunk és fényképezhettünk, nagy élmény volt a látogatás számunkra.

Bízunk benne, hogy lesz még alkalmunk egy újabb előadás díszleteibe is bekukkantani! Köszönjük a lehetőséget a Szegedi Szabadtéri Színháznak, illetve Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsnak az akadálymentesítésben való közreműködését.

Nagy Éva Mária

Programot a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

KÉPEINK IDE KATTINTVA LÁTHATÓK