2017. június 8-án, szombaton – többhetes szervezés és jelentkezési idő után – a kora reggeli órákban útnak indult a kirándulóbusz a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezete elől.

1 fő sofőr és 45 fő kiránduló vágott neki a kalandnak, mely kirándulók a SINOSZ tagjai mellett családtagjaik és barátaik voltak. A jó hangulat már utazás közben látható volt, amit a színes programok csak fokoztak. Az első megálló Decsen, a Sárköz „fővárosában” található Babamúzeumban volt, ahol a csoport megismerkedhetett a sárközi emberek viseletével életképekben a születéstől az elmúlásig. Ezt Szekszárd egyik fő látnivalója, a méltán híres Mézeskalács Múzeum követte. Majd pedig egy hosszabb pihenőre került sor a szekszárdi Szőlőhegyen, a Bogár Tanyán, ahol műemléki környezetben néprajzi magángyűjteményt, présházat és pincét jártak végig a csoport tagjai. Az arra nyitottak természetesen ízletes borokat is kóstolhattak, melyeket finomabbnál finomabb pogácsákkal kínáltak számukra. Mint várható volt, a sok látnivaló és a finom borok meghozták a hatásukat, és az addigra farkaséhes társaság a nap tökéletes befejezéseként a Duna partján egy kis bajai halászcsárdát választott, ahol a többség stílusosan halászlével csillapította éhségét. A busz az esti órákban ért vissza Szentesre, és – bár a tartalmas nap hozadékaként – mindenki fáradtan, de elégedetten és fantasztikus élményekkel telve térhetett haza.

Ennek a feledhetetlen napnak a megszervezése és a programok összeállítása rengeteg munkát ölelt fel, melyért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani tagjainknak: Gyergyainé Adamik Rózának és Takács Ferencnének, valamint utaskísérőnknek, Lantos Imrének, aki régóta áll barátságban a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének tagjaival, így sokak ismerik már. Bízunk benne, hogy rövid beszámolónk és a hozzá társuló képek sokak érdeklődését felkeltik, így a következő kirándulásra már egy kibővült csapattal kerülhet sor!

A KIRÁNDULÁSON KÉSZÜLT ÖSSZES KÉP IDE KATTINTVA LÁTHATÓ

Bayer Sarolta szentesi helyi ügyintéző