A SINOSZ Somogy Megyei Szervezetében 2016. szeptember 5-én szemészeti állapotfelmérést tartottunk. A hétfői klubnapon megtartott program címe ez volt: “Szemünk világa”.

Dr. Dimény Szende szemorvos előadást tartott, vetítéssel bemutatta a szem anatómiai szerkezetét, beszélt a leggyakoribb szembetegségekről, a szürke- és zöldhályog problémáról, makuladegenerációról, az ezek által legveszélyeztetettebbekről. Tájékoztatott minket, hogyan vizsgálnak a szemorvosok,  hogyan kell kezelni a szem betegségeit, mit tehetünk a szem épségének megőrzéséért. Az előadás alatt a tagok feltették a kérdéseiket, az előadó készségesen válaszolt.

Az előadás után megvizsgálta minden résztvevő szemének látásélességét. Akinek problémája van a látásával, annak tanácsot adott, hogyan juthat el a szemészetre.

Nagyon hasznos volt az akadálymentesített előadás, itt volt az alkalom, hogy tagok kérdezzenek a saját problémájukról, új, hasznos, fontos információkat, válaszokat kaptak, amelyekről a program előtt nem tudtak. Az információkhoz való  hozzáférés nehézsége miatt nem tudták, amit kellett volna tudniuk.

A T.É.M.A. projekt keretében valósult meg a program. Köszönjük a SINOSZ anyagi támogatását, nélküle nehezebben lett volna megvalósítható ez a hiánypótló program.

 Szalkai Iván megyei titkár