2019. szeptember 5-én a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének tagjai, családtagjaik és barátaik egy szokásos csütörtök délutáni klubnap alkalmával Budapestre kirándultak.

A csapat a kora reggeli órákban találkozott a szentesi vasútállomáson, és 9 óra után nem sokkal már Budapestre érkeztek a Nyugati pályaudvarra. Itt indult a móka: a cél pedig nem más volt, mint eljutni a Citadelláig. Utaztunk villamossal és busszal, nem utolsósorban pedig menetrend szerinti hajójárattal. Talán mindannyiunk nevében elmondhatjuk, hogy ez utóbbit élvezték a résztvevők a legjobban. Hajóra szállásunk után áthaladtunk a Szabadság híd alatt, láthattuk a Gellért-hegyet, a budai Várnegyedet, a Pesti Vigadót, a Gresham-palotát, a Magyar Tudományos Akadémia épületét, az Országházat, végül pedig a Margit-szigetet.
Csodálatos fővárosunk szívét láthattuk, nem máshonnan, mint a Duna vízéről, és bár mindenki elfáradt, még hosszú út állt a kirándulók előtt. 17 órakor indultunk vonattal Szentes felé, Kiskunfélegyházán átszálltunk, és végül este fél 9-kor értünk újra Szentesre.
Fantasztikus napot töltöttünk együtt, ami a SINOSZ SzÉP keretében valósulhatott meg.