2019. július 11-én, csütörtökön vendégül láttuk kisvárosunkban a szegedi és hódmezővásárhelyi SINOSZ-szervezetek tagjait.

A késő délelőtti órákban kisebb bonyodalom után mindenki megérkezett Szentesre, a dél-alföldi régió egyik legszebb városába, ahol már nagyon vártuk a vendégeket, hogy megmutathassuk nekik a méltán híres kiállítóhelyeinket és megvendégelhessük őket szervezetünk Nagyörvény utcai klubhelyiségében.

A városbemutató első állomása a volt megyeháza épületében, a Koszta József Múzeumban volt, ahol a múzeum munkatársa és a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének régi jó barátja, Lantos Imre vezette körbe a kis csapatot. A múzeum állandó, helytörténeti kiállítása lehetőséget adott az ide látogatóknak és a helyieknek is, hogy megismerjék a néhai megyeszékhely történetét, valamint betekinthettek egy nem mindennapi időszaki, interaktív kiállításba is. Interaktív? Igen, hisz egy pár perc erejéig mindenki beleképzelhette magát Farkas Bertalan bőrébe és ő lehetett az első magyar az űrben, a SZOJUZ-36-on.

Ha ez pedig még nem lett volna elegendő, innen egy könnyed sétával átmentünk a Fridrich Fényírdába, ahol a fényképezés rejtelmeibe is betekintést nyertünk.

A kulturális élmények után következhetett a móka. A SINOSZ helyi szervezetében, a Nagyörvény utcában fogadott minket a szentesi helyi elnök és kedves tagjaink, akik egy igazi szentesi gasztronómiai élménnyel várták a kora délutánra már kellően éhes társaságot. Lecsót kóstoltunk és bizton állíthatjuk, senki nem ment haza éhesen, volt, aki többször is szedett a helyi termelők zöldségeiből általunk készített finomságból.

Ezúton is szeretnénk megköszönni a közreműködést a Koszta József Múzeum munkatársainak, hisz minden erőfeszítéssel azon voltak, hogy vendégeink jól érezzék magunkat, valamint köszönjük vendégeinknek, hogy a rekkenő hőség ellenére is ellátogattak hozzánk, hogy megismerjék otthonunkat. Szeretettel várjuk őket vissza, bízva abban, hogy hagyományt teremthetünk ebből a programból!