A Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya meghívta a SINOSZ Somogy megyei tagjait a “Szenvedélyek napja” alkalmából – 2017. július hónapban szervezett – Sportnapra.

A megnyitó ünnepség után a nevezések következtek, a különböző csapat- és egyéni versenyekre.

A versenyszámok a következők voltak: strandröplabdaverseny, csocsóbajnokság /párban/, váltófutás /3 fős csapatok/ 1 km távolságra, kosárlabda ügyességi verseny /egyéni/. A SINOSZ tagjai valamennyi sportágban indultak és szép eredményeket értek el, amit emléklappal, szép ajándékokkal ismertek el. Csocsóbajnokságban I. díjat nyertek, a strandröplabdaversenyen is szépen szerepeltek, és jól sikerült a váltófutás is. A kosárlabda ügyességi versenyen I. díjat kapott a résztvevőnk, labdát, sporttal kapcsolatos ajándékot kapott.

A sportrendezvény délután kezdődött, így késő este ért véget – hangulatos este volt, gyertyafénynél vártuk az eredményhirdetést. A jelnyelvi tolmácsunk segítségével megbeszéltük a verseny részleteit, mennyire jó és fontos a jó levegőn sportolni, mozogni, jó volna, hogy ez szenvedélyünkké váljon. Az est zárásaként mindenki pizzát kapott, ami egészséges összetevőkből állt, és gyertyafény mellett boldogan fogyasztottuk el. A sportrendezvény Kaposvár Városligetében volt, ami a város egyik legszebb sportcentruma, melyet bárki, bármikor igénybe vehet.

Máté-Mártonné Iványi Katalin

SINOSZ Somogy megyei elnök