A Békéscsabai Városi Védőnői Szolgálat mint a Békéscsabai KEF Drogprevenciós munkacsoportja idén ismét megrendezte a „Szenvedélyünk az egészség” vetélkedőt általános iskolás csapatok részére, melyen a SINOSZ Békéscsabai Helyi Szervezete is képviselte magát.

A Csabagyöngye Kulturális Központ adott otthont a programnak, melynek témája a család, az egészség és a fogyatékossággal élő emberekkel szembeni tolerancia növelése volt.

Iskolánként háromfős csapatoknak 6 helyszínen kellett pontokat gyűjteniük. A SINOSZ-állomásnál Zsilinszki Orsolya és Kozma Zoltán siket animátorok várták a diákokat feladatokkal, és Kernné Fitor Margit jelnyelvi tolmács biztosította az akadálymentes kommunikációt.

Összesen 14 csapat fordult meg a SINOSZ-állomásnál. A gyerekek a játékok előtt hallhattak egy rövid ismertetőt a hallássérülés típusairól, a siketkultúráról, majd kezdődhettek a játékok, melyeket az alapján pontoztunk, hogy mennyire voltak aktívak, érdeklődőek a résztvevők. Hangszerek, állatok, kommunikációs eszközök, közlekedési eszközök jeleit kellett a diákoknak kitalálni, eljelelni.

A diákok élvezték a játékot, és sok kérdéssel fordultak az animátorok felé. Voltak olyan csapatok is, akik iskolai érzékenyítés alkalmával találkoztak Zoltánnal, így ők már helyzeti előnnyel indultak, több plusz pontot szerezve a csapatnak.

Köszönjük az újbóli felkeresést és a folyamatos együttműködést a Védőnői Szolgálatnak.

A programról közölt cikket ITT, a videót (7:12-7:33 percig) pedig ITT tekinthetitek meg.

Krisánné Simon Tímea, részt vevő tag