A békéscsabai Védőnői Szolgálat novemberben folytatta a már hagyománnyá vált „Szenvedélyünk az egészség” programját,  ezúttal középiskolások számára, melynek ismét a Csabagyöngye Kulturális Központ adott helyet. Ezen az alkalmon a sportra és az egészséges életmód fontosságára hívták fel a figyelmet.

Az iskolánként háromfős csapatoknak 6 helyszínen kellett pontokat gyűjteniük. A SINOSZ állomásánál Kozma Zoltán siket animátor várta a diákokat feladatokkal, és Kernné Fitor Margit jelnyelvi tolmács biztosította az akadálymentes kommunikációt.

A programot olyan meghívott sportolók színesítették, akiknek a testmozgás az életük, és kiváló eredményeket értek el kitartásukkal és a sportághoz fűződő szenvedélyükkel.  A verseny végén, az eredményhirdetés előtt felkérték őket, mondják el saját tapasztalataikat.  A Békéscsabai Röplabda SE csapatkapitánya, Soós Nikolett és az Európa-bajnok tornász, Varga Adrienn biztatta a diákokat a sport szeretetére, és ha valamiben érzik, hogy jók, bátran csatlakozzanak egy csapathoz, hiszen így egy jó közösségre és barátokra is szert tehetnek. De nemcsak egészséges sportolókat hívtak meg, hanem olyanokat is, akik valamilyen érzékszervi fogyatékossággal élnek.

A látás- és hallássérült úszó, Babinszki Vera évekig versenyszerűen úszott, állapotromlása miatt ma már csak szinten tartja magát, de bebizonyította, hogy képes helytállni, hiszen tavaly Amerikában töltött egy évet cserediákként, ahol sok tapasztalatot szerzett.
Mihály Réka hallássérült középtávfutó, SINOSZ-tag az idei második világversenyéről, a 3. Európai Hallássérültek Utánpótlás Bajnokságáról két aranyéremmel tért haza. Réka elmondta, milyen nehézségekkel kellett megbirkóznia, mire elérte azt, hogy indulhasson versenyeken, de a családja és a futótársai mindig támogatták őt.

A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták a beszámolókat. A kitartást mutató pozitív példák nemcsak a sport, hanem az élet egyéb területein is motiválóan hathatnak rájuk. Büszkék vagyunk arra, hogy Mihály Réka a SINOSZ tagja. További sok sikert kívánunk neki ezúton is!

Köszönjük a Védőnői Szolgálatnak az együttműködést, mely ismét lehetőséget biztosított arra, hogy a hallássérültek világa közelebb kerüljön a hallókéhoz.

Krisánné Simon Tímea