2022. december 13-án jótékonysági koncertet tartottak a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Békés Megyei Szervezete javára a békéscsabai belvárosi katolikus templomban, a Páduai Szent Antal Székesegyházban, a városi önkormányzat szervezésében.

Az alkalmat Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, üdvözölve a megjelenteket és ismertetve az est programját. A programismertetés után Orosz Sándor, a SINOSZ megyei elnöke egy bibliai részlettel, Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első levele felolvasásával köszöntötte az itt összegyűlt embereket, melynek közismert címe: A szeretet himnusza.
Őt követte a katolikus templom kamarakórusának műsora. A jótékonysági koncert sztárvendége pedig nem más volt, mint: Sasvári Sándor Jászai Mari-díjas magyar színművész, zenész, lovas, aki a lányával, Sasvári Lénával együtt érkezett.

Szinte teljesen megtelt a katolikus templom, az előadás hatalmas sikert aratott. A jótékonysági koncert legmeghatóbb pillanata az utolsó szám volt, amely dal hallatán vagy a szívünk szorult össze, vagy a büszkeség árasztott el minket.

A koncert teljes bevételét, amely önkéntes adományokból állt, a városi önkormányzat a SINOSZ Békés Megyei Szervezete javára ajánlotta fel. A Szervezet különböző programok megvalósítására és tárgyi eszközök beszerzésére szeretné felhasználni a 335.850 forintos támogatást.

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a SINOSZ Békés Megyei Szervezete nevében minden segítőnek, aki részt vett az előkészületekben, és azoknak is, akik valamilyen formában hozzájárultak az est sikeréhez. Köszönetünket fejezzük ki Békéscsaba Város Önkormányzatának és a város lakóinak a támogatásért. Sasvári Sándor művész úrnak és lányának pedig a felejthetetlen koncertélményt köszönjük.


Ezzel a Teréz anya-idézettel szeretném befejezni gondolataimat:
,,A szeretetnek nincs köze a leereszkedéshez. A jótékonyság nem szánalomból, hanem szeretetből táplálkozik. A szeretet és a jótékonyság egy, mert ha jót cselekszünk, akkor azt szeretetből tesszük.”

Szabó Alexandra


Kapcsolódó médiamegjelenések: