Egy nagyon jól sikerült kirándulásról szeretnék beszámolni. 2018. szeptember 15-én Szilvásváradon jártunk egri és gyöngyösi tagokkal, ahol részt vettünk egy ünnepi megemlékezésen is.

De előbb az előzményekről. Terveztük, hogy szeptemberben is kirándulunk Budapestre, de a nyár elmúltával közvetlen vonat ritkábban jár már Eger-Budapest között, így letettünk róla. Nézelődtek tagjaink, hogy a környező településeken milyen rendezvények lesznek. Lapis Lajos hozta a hírt, hogy a Kárpátok őremegemlékezés Szilvásváradon pont a tervezett időpontban lesz. Egerből jó a közlekedés Szilvásváradra a kis piros vonattal.

Össze is gyűlt a kirándulni vágyó csapat. 14 fővel indultunk el Szilvásváradra, ahol már várt bennünket egyik tagunk édesanyja, és sikerült kedvezményes jegyet váltanunk a kisvasútra (ezúton is köszönjük az Egererdő Zrt.-nek a támogatást). A Szalajka-völgyről és a Fátyol-vízesésről sokan hallottak már, sokan látták is már, de ebben a gyönyörű vénasszonyok nyarában külön élményt nyújtott a természet. Nemcsak a jó időjárás, de a szívmelengető szoboravatás és megemlékezés is nagyon jól esett a lelkünknek. Az ünnepség után egy fantasztikus babgulyással vendégeltek meg bennünket. A szépen felújított erdei úton tett sétánk volt, akinek kedvet adott a Millenniumi kilátó megtekintésére is.

Fogadjátok szeretettel a kiránduláson készült fotókat, melyek nem biztos, hogy visszaadják azt az élményt, amellyel gazdagodtunk azon a szilvásváradi napon!

Domboróczki Tamásné Heves megyei titkár