FIGYELEM, VÁLTOZÁS A VASÁRNAPI PROGRAMNÁL!

Június 28-án 20:45 helyett 19 órakor kezdődik a program a békéscsabai TeÁtriumban.

A változás oka a magyar-belga focimeccs – a program után együtt megy a csoport szurkolni a magyar csapatnak. Akinek lesz hozzá kedve, velük tarthat.

A Békéscsabai Jókai Színház híre az időpontváltozásról


A Békéscsabai Jókai Színház előadásában ezen a nyáron is remek darabok láthatók a Szarvasi Vízi Színház színpadán, amelyek közül többet is jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesítve mutatnak be!

A HALLÓ(K), ITT VAGYUNK! programsorozat keretében emellett összesen három alkalommal lépnek színre Szarvason és Békéscsabán a Békés, ill. a Csongrád megyei SINOSZ-tagok amatőr színjátszó társulatai, a Békéscsabai Jókai Színház színművészeinek közreműködésével.

Vers a víz fölött címmel Szarvason idén hallássérült szerzőknek az azonos című pályázatra érkezett legjobb írásait is hallhatja a közönség békéscsabai színészek előadásában, jelnyelvi tolmácsolással.

A SZARVASI VÍZI SZÍNHÁZ programjai hallássérültek számára jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesítve:

2016. június 17. (péntek) 20.30
Évadnyitó est: Móricz Zsigmond – Kocsák Tibor – Miklós Tibor: LÉGY JÓ MINDHALÁLIG – musical – a Békéscsabai Jókai Színház előadása jelnyelvi tolmácsolással és látássérültek számára narrálva. A főbb szerepekben: Katkó Ferenc, Liszi Melinda és Vadász Gábor (esőnap: június 20.)
Kedvezményes jegyár hallássérülteknek: 500,- Ft/fő. Jegyigénylés a SINOSZ Békés Megyei Szervezetének titkáránál.

HALLÓ(K), ITT VAGYUNK! programsorozat

versíro_pályázat
2016. június 21. (kedd) 20.00  – Vers a víz fölött
(jelnyelvi tolmács: Vörös Zsolt)
Ingyenes előadás.
2016. június 22. (szerda) 20.30Családi nap
EGEREK – Urbán Gyula: Minden egér szereti a sajtot című műve alapján a Békéscsabai Jókai Színház előadása jelnyelvi tolmácsolással és látássérültek számára narrálva. A főbb szerepekben: Gábor Anita és Ragány Misa
Kedvezményes jegyár hallássérülteknek: 500,- Ft/fő. Jegyigénylés a SINOSZ Békés Megyei Szervezetének titkáránál.
2016. június 23. (csütörtök) 20.00
William Shakespeare: RÓMEÓ ÉS JÚLIA – A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Békés Megyei Szervezetének tagjai viszik színre a Rómeó és Júlia című Shakespeare-klasszikus rövidített változatát. Közreműködnek: Komáromi Anett és Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház színművészei, valamint Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács.
ÁLLOMÁSOK – A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Csongrád Megyei Szervezetének műsora. Közreműködik: Tarsoly Krisztina, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze, valamint Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács.
Ingyenes előadás.
2016. augusztus 12. (péntek) 20.30
Darvas Benedek Varró Dániel Hamvai Kornél Rejtő Jenő: VESZTEGZÁR A GRAND HOTELBEN zenés vígjáték a Békéscsabai Jókai Színház előadása jelnyelvi tolmácsolással. A főbb szerepekben: Vadász Gábor és Szorcsik Viktória (esőnap: augusztus 14.)
Kedvezményes jegyár hallássérülteknek: 500,- Ft/fő. Jegyigénylés a SINOSZ Békés Megyei Szervezetének titkáránál.

A Halló(k), itt vagyunk! programsorozat békéscsabai állomása:

2016. június 26. (vasárnap) 20.45 – TeÁtriumteatrium
William Shakespeare: RÓMEÓ ÉS JÚLIA
A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége Békés Megyei Szervezetének tagjai viszik színre a Rómeó és Júlia című Shakespeare-klasszikus rövidített változatát. Közreműködnek: Komáromi Anett és Tege Antal, a Békéscsabai Jókai Színház színművészei, valamint Vörös Zsolt jelnyelvi tolmács.
Ingyenes előadás.

Praktikus információk az érdeklődők, résztvevők számára:

Szálláslehetőségek

HALLÓ(K), ITT VAGYUNK! programsorozat a Békéscsabai Jókai Színház jóvoltából valósul meg.
A színház Békéscsabán ingyenesen biztosít szállást azoknak, akik szállásigényüket június 15-ig jelzik a megyei titkárnak. Maximum 25 fő elhelyezése megoldott a következő napokon:
  • június 21., kedd
  • június 22., szerda
  • június 23., csütörtök
  • június 26., vasárnap

Utazási lehetőségek

  • A jelnyelvi tolmácsolással akadálymentesített előadások napján Békéscsabáról Szarvasra (és vissza) mikrobusz fog menni.  Az indulás várhatóan 18:00 órakor lesz a Békéscsabai Jókai Színház mögötti Hunyadi térről. A busszal 12-20 fő utazhat, a jelentkezők létszámától függően. Az utazás igénybevétele ingyenes. Előzetesen kell jelentkezni a megyei titkárnál, legkésőbb az előadás előtt 5 nappal.
  • Június 23-án, csütörtökön 40 fős busz indul 18:00 órakor Békéscsabáról, a Hunyadi térről a Szarvasi Vízi Színházhoz. Az előadás után a busz visszamegy Békéscsabára. Előzetesen kell jelentkezni a buszra a megyei titkárnál június 15-ig. Az utazás igénybevétele ingyenes.

Minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk a programokra!


 

Kapcsolódó médiamegjelenések:

  • A Katolikus Rádió adásában elhangzott interjúban Komáromi Anett színművész a Vers a víz fölött előadásról és a kapcsolódó programsorozatról is beszél, ill. az egyik hallássérült amatőr előadót, Havasi Zoltánt is megszólaltatták, aki Rómeót alakítja a színre kerülő különleges Rómeó és Júlia-feldolgozásban: RÁDIÓINTERJÚ