A SINOSZ Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezete kirándulást szervezett 2020. március 7-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumba. A programunkra eljöttek szegedi, szentesi és szolnoki tagtársak is, hogy közösen tölthessünk egy érdekesnek ígérkező napot.

A rövid tárlatvezetésen megismerhettük az időszaki kiállítás részét képező, legendás Messerschmitt 109-es típusú repülőgépet, melyet a Krakkói Repülési Múzeumból kapott kölcsön a szolnoki múzeum. Emellett még néhány más, a második világháborúban bevetett gépről hallhattunk technikai adatokat és történeteket. A tárlatvezetést követően egyénileg járhattuk be a kiállítás belső és kültéri részeit, rengeteg mindent láthattunk, és kipróbálhattuk az élményelemeket.

A múzeum éttermében elköltött ebéd után a Tisza-part felé vettük az irányt, ahol egy másik érdekes program várt minket: a 25. alkalommal megrendezett Hadijátékon idézték fel a magyarok által sikeresen megvívott szolnoki csatát, amely 1849. március 5-én a szabadságharc dicsőséges tavaszi hadjáratának kezdetét jelentette. Sajnos vonatunk indulása miatt nem tudtunk mindannyian maradni a rendezvény végéig, de nagyon látványos volt, amit láttunk: az esemény képgalériája itt látható.

Köszönjük jelnyelvi tolmácsunknak, Kosik Máriának a kommunikációs akadálymentesítésben való közreműködését, továbbá köszönjük a SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezet tagjainak és Kissné Borbás Henriett megyei titkárnak, hogy csapatunkat segítették és gardírozták.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretében valósítottuk meg.

ÖSSZES KÉPÜNK LÁTHATÓ IDE KATTINTVA