A SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete 2020. március 7-én ellátogatott a RepTárba. Az érdekessége az volt ennek a programnak, hogy ott volt megbeszélve a találkozónk a Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezet tagjaival, akikhez csatlakoztak még szentesi és szegedi tagok is, így lehetőség nyílt arra, hogy szervezetünk tagjai más szervezet tagjaival is megismerkedhessenek.

A RepTár, Szolnok város repülőmúzeuma, egyedülálló repüléstörténeti kiállítóhely Kelet-Európában. A kiállított tárgyak között muzeális értékű hadirepülőgépek, helikopterek, haditechnikai eszközök éppúgy megtalálhatók, mint a hajtóműmodellek és a hazai repüléstörténet egyéb emlékei. Az érdekes tárlatvezetést követően a tagok és kísérőik bejárhatták a múzeumot, és megismerkedhettek a összes kiállított darabbal.

A vendég szervezetektől érkezettekkel egy jó ebédet követően kilátogattunk a szolnoki Tisza-partra, ahol hadijátékkal emlékeztek az 1849. évi dicsőséges tavaszi hadjárat kezdetére. Az idén 25. alkalommal éledt újra a szolnoki csata, ahol a magyar és osztrák csapatok ütközetét nézhettük meg ismét. 150 hagyományőrző, 200 lövész, 18 lovas és 8 ágyú elevenítette fel az 1849. március 5-i csatát. Hadijáték képgaléria itt!

Egy jó hangulatú, mozgalmas napot töltöttünk el, ahol sok új információval gazdagodtunk és érdekes dolgokat ismerhettünk meg.

Örülünk és köszönjük, hogy lehetőségünk volt a Hódmezővásárhelyi Helyi Szervezettel részt venni ezen a programon.

Külön köszönjük Kosik Mária jelnyelvi tolmács munkáját.