Három szomszédos SINOSZ-szervezet (Szekszárd, Baja és Solt) fogott össze tavaly, hogy kölcsönösen megvendégeljék egymást. A szekszárdiak az idén a Szüreti Fesztiválra hívták meg a két másik szervezetet. Most a solti szervezeten volt a sor.

A „Szomszédoló” solti “visszavágójára” már májusban elkezdtünk készülni. Május 21-én a solti szervezet tagjai elutaztak Szekszárdra, hogy megtanulják a kosárfonást, valamint megtekintették a város nevezetességeit is (programbeszámoló itt). Több klubnapon a megtanult technikával készültek a kis kosárkák (program 1, program 2). Idézetekből kis tekercseket készítettek tagjaink és az elkészült kosarakba tették azokat, hogy a rendezvényünk után mindenki egy kosár jókívánsággal távozzon Soltról.

Rendezvényünket 2016. november 5-én tartottuk meg a Szent László Zarándokközpontban, melyen 23 személy vett részt. Érkező vendégeinket zsíros kenyérrel vártuk. Egy kis frissítő beszélgetés után lesétáltunk a Szent Imre-tóhoz, és elkezdődött a lengőteke házibajnokságunk. Háromfős csapatok mérkőztek meg egymással: Delfin, Sugó, Vagány Csajok, Kukac és Szekszárd. A versenyzőket minden forduló után édességgel jutalmaztuk. A „kemény” kinti sportot egy könnyed babválogatós játékkal zártuk. A játékok után kései, szerény, de annál finomabb ebéddel kínáltuk meg vendégeinket. Közben megbeszéltük, hogy a bajai szervezet mikor vár minket vissza. Mivel a versenyekben csak győztesek voltak, így emléklapot is minden jelenlévő kapott.

Programunk Solt Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg; a helyszínt, a Szent László Zarándokközpontot pedig díjmentesen bocsátották rendelkezésünkre. Az emlékül átadott ajándékokat ügyes kezű tagjaink készítették. Köszönjük szépen a támogatást.

Dávid Józsefné helyi ügyintéző