2016 az ifjúság éve a SINOSZ-nál,  így a T.É.M.A. pályázat keretében egy kellemes őszi délutánon ifjúsági napot tartottunk Békéscsabán. Nem csak ifjak, hanem lelkükben örök ifjak is részt vettek a rendezvényen. 🙂 Vörös Viktória budapesti hallássérült fiatal vezette a programot.

A jelentkezők először bemutatkoztak egymásnak, majd arról beszélgettek, hogy kinek milyen nehézségek merültek fel hallássérülésével kapcsolatban. Csapatokba rendeződve szituációs játékokkal mutatták be azokat az élethelyzeteket, amik jellemzően problémát okoznak a mindennapi életben, ezt a többi csapatnak fel kellett ismerniük, és végül megbeszélték, mi lenne a megoldás.

Ezután Viki előadást tartott arról, hogy a SINOSZ miben segíti a fiatalokat, valamint kit és hol kell keresni, ha segítség kell. Szó esett az EUDY-ról, a nemzetközi jelnyelvről, és arról, hogy van lehetősége a fiataloknak külföldön megismerkedni sorstársakkal, ezáltal is kinyílik a világ, és új tapasztalatokat szerezhet az ember, melyeket itthon is hasznosíthat.

A napot bowlingozással zártuk, amit mindenki nagyon élvezett.

írta: Krisánné Simon Tímea

Fotó: Zentai Péter