2015. október 3-án a SINOSZ Ózd és Kazincbarcika Helyi Szervezeteinek tagjai ellátogattak a méltán világhírű, tokaj-hegyaljai szőlők szüretére, szüreti ünnepségére.

Az ősz pazar színeiben gyönyörködhettünk, káprázatos díszeit mutatta Tokaj városa tagjainknak, és mi meg is néztünk minden látnivalót. Kóstoltuk a helyi ételnevezetességeket, ettük a mézédes szőlőt. Csodáltuk a bemutatót, hogyan készülnek a híres tokaji borok. Évszázadok kidolgozott technológiájának eredményeképpen készült borok, borkülönlegességek ízeit kóstolhattuk meg.

A SINOSZ Kazincbarcikai Helyi Szervezetének néhány tagja is vendégünk volt a programon, valamint Csigás Renáta sátoraljaújhelyi tagtársunk is részese volt a tokaji látogatásunknak.

A tagok valamennyien elismerően nyilatkoztak az élményekben gazdag kirándulásról. Csak abban nem tudtunk megegyezni, hogy a  hajókirándulás, a térzene, nóta- és operettgála, a népi jellegű kirakodóvásár, a felvonulási kavalkád, az elegáns borlovagok megjelenése, a környező települések polgármestereinek szőlős bemutatója volt-e a legjobb kulturális élményünk.

A település fölötti kilátóból nézve a hömpölygő Bodrog és Tisza folyókat, eldöntöttük, hogy ha nem is lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni, mi megismételhetjük a mai kirándulást, ezt a felejthetetlen élményt barátainkkal, tagtársainkkal!

Úgy legyen, viszlát TOKAJ!

Kovács Tibor, helyi elnök