T.É.M.A. pályázatból hajókázás, kirándulás, csapatépítés!

A SINOSZ Tolna Megyei Szervezete 2015. augusztus 16-án kirándult Tihanyba. Induláskor még nem volt biztos, hogy ezt a napot a pályázatban leírtak szerint tudjuk végigcsinálni, de az eső senkit nem tántorított el attól, hogy részt vegyen a programon. A reggeli eső után egy nagyon kellemes napunk lett.

Siófokig az út beszélgetéssel telt. A hajóállomáson már “várt” a hajónk. Tihanyig a hajókázás annyira kellemes volt, hogy szinte észre sem vettük az idő múlását és máris megérkeztünk. Az Apátságig sétálva kellemesen beszélgettünk és emlékeztünk azokra az időkre, mikor még gyermekként jártunk itt, ki-ki a maga osztályával.

Az apátság látogatóközpontjában tízperces filmben bemutatták az apátság történetét, jelenét. Idegenvezetéssel jártuk be a templomot, majd I. Andás királyunk sírjának megtekintése után az apátság gazdasági pincéjéből kialakított múzeum következett. Végül az apátság újkori történetéből egy rövid bemutató megtekintése után elköszöntünk és siettünk vissza a hajóállomásra, ahol már tényleg várt, és már csak minket várt a menetrend szerinti hajó!

Gyönyörű nap volt!

Ui: Az apátságnál idegenvezetőnk búcsúzóul annyit mondott, hogy számára emlékezetes marad ez a nap, mert élete első, hallássérültekből álló csoportja voltunk.

Dávid Józsefné, megyei titkár