A SINOSZ Veszprém Megyei Szervezet nagytermében zajlott a taggyűlés, majd később a fenyőünnep. 2018. év végi taggyűlés volt, melynek célja a tagokkal ismertetni az idei év eseményeit, továbbá a jövő évi programtervet.

Veszprém megyében 286 tagja van a Szervezetnek. Mivel csekély számú érdeklődő, összesen 17 tag érkezett, ezért a szabályok értelmében várni kellett 10 percet, hogy érvényes legyen a gyűlés. Először is három fő szavazatszámlálót kellett kijelölni, akiknek a feladata volt a különböző napirendi pontok utáni szavazatszámlálás. A taggyűlésen részt vett Dr. Tapolcai Gergely is, aki a megyei szervezet örökbefogadója. Az eseményen a megyei elnök mint levezető elnök számolt be a különböző napirendi pontokról, melyek a következőek voltak: megnyitó, elnöki beszámoló és a 2019. évi tervek megbeszélése. A megyei titkár volt a jegyzőkönyvvezető, illetve a titkári beszámolót is ő tartotta, két elnökségi tag vállalta a jegyzőkönyv hitelesítését. A taggyűlés rendben lezajlott, minden a szabályoknak megfelelően történt. Kiosztásra kerültek az oklevelek azoknak a tagoknak, akik jelenlétükkel színesebbé tették az év programjait. A jelen lévő két jelnyelvi tolmács feladata volt igény szerint hangról jelre és jelről hangra egyaránt akadálymentesíteni a kommunikációt. Ezúton is köszönjük munkájukat.

A Szervezet Fenyőünnepén vettünk részt, közvetlenül a taggyűlés után.

A nagyterem karácsonyra “hangolódva”, feldíszített fenyővel és karácsonyi díszekkel várta a tagokat. A megyei elnök saját készítésű vászon zsákocskákba csomagolt finomságokkal kedveskedett a jelenlévőknek. Előkerültek az üdítők, sütemények, és egy hatalmas tál mandarin is, melyeket mindenki örömmel fogyasztott. Az este lehetőséget adott a rég látott ismerősökkel való fesztelen, kötetlen beszélgetésre is. Különösen nagy élmény volt, hogy a kezdetben picit bátortalan gyermekek Mikulás-versikéket jeleltek édesanyjuk segítségével.

Mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánnak a SINOSZ Veszprém Megyei Szervezet tagjai és munkatársai!

Pócza Barbara megyei titkár