A Tolna Megyei Szervezet egy kicsit ünnepélyesebben zárta ezt az évet, mint az eddigieket, nem csak a dekoráció miatt. Ugyanis 40 éve, hogy megalakult a SINOSZ Tolna Megyei Szervezete. Ebből az alkalomból a SzÉP keretében egy kiadványt készíttettünk, a jelnyelvi tolmácsszolgálattal közösen, hogy ezzel ajándékozzuk meg a szervezet tagjait. Az ünnepség az éves taggyűléssel kezdődött 2019. november 29-én.

A taggyűlés előtt egy pár szóban elmondtuk tagjainknak, hogy mennyire fontos ez az év. 40 évvel ezelőtt pár hallássérült ember összeült és elhatározták, hogy akkor már több megyéhez hasonlóan, Szekszárdon is legyen hallássérültek egyesülete. Sok-sok minden történt ez alatt a 40 év alatt. Elindult a tolmácsszolgáltatás, önálló egyesület lettünk, majd újra SINOSZ Tolna Megyei Szervezete. Sok-sok kirándulás, előadás, városi események, focimérkőzések, horgászversenyek, melyek sikereiről az emlékserlegek is tanúskodnak. Egyre több tagunk lett, és sajnos sokan el is távoztak közülünk. A taggyűlés előtt meggyújtottunk egy mécsest, hogy míg mi itt vagyunk, gondolatainkban ők is köztünk lehessenek.

A taggyűlésen a napirendi pontoknak megfelelően Kasza Menyhért megyei elnök számolt be a szervezet 2019. évi működéséről, valamint a 4. napirendi pontnak megfelelően az országos küldöttközgyűlésen történtekről. Dávid Józsefné megyei titkár pedig beszámolt az év pénzügyi történéseiről, a tagfölvételekről, a taglétszám alakulásáról.
A beszámolókból kiderült, hogy mennyi minden történt szervezetünkkel az idén, 22 fő adta be tagfelvételi kérelmét, közülük 18 fő felvételt nyert.

Programokat szerveztünk, bonyolítottunk le:

A SINOSZ SzÉP (Szakmai és Érdekvédelmi Programok) keretében:

Egyéb programok keretében (saját költségvetésből finanszírozva):

A jövő évi programtervekkel kapcsolatban csak annyit tudunk mondani, hogy – az idei évhez hasonlóan – lesz kirándulás, játékos összejövetel és előadások, de a legtökéletesebb program mindig az, amit a tagok maguk szeretnének. Szeretettel várjuk ötleteiket, észrevételeiket.

A taggyűlés után megérkezett a “Mikulás” is. A születésnapi tortát kellemes hangulatban fogyasztották el tagjaink.

Dávid Józsefné megyei titkár