A solti szervezet 2016. március 19-én tartotta  az éves beszámoló taggyűlését.

Beszámolójában Lóki Mária helyi elnök elmondta, hogy 2015. év is nagyon aktívan telt:

  • részt vett a szervezet a városi eseményeken
  • 2015-ben is volt több kirándulás
  • kézműves-foglalkozásokat tartottunk
  • voltunk Kecskeméten, a Siketek Világnapján
  • megünnepelte a szervezet a működésének 10. évfordulóját, amire a társszervezetektől is jöttek vendégségbe
  • a T.É.M.A.+ pályázatban összefogott a szervezetünk a bajai szervezettel és két nagyon kellemes délutánt töltöttünk együtt.

Beszámolójában Dávid Józsefné helyi ügyintéző a szervezet működésének pénzügyi részéről tájékoztatta a tagokat: a rendezvényeket nagyrészt a T.É.M.A. pályázatból finanszíroztuk: ilyen volt a fennállásunk 10. évfordulója, Bajával az együttműködő vendéglátás, valamint a mindenszentek és a karácsony előtti kézműves-foglalkozások.

A SINOSZ Solt Helyi Szervezetének klubja, ügyfélfogadása Solton, a Családsegítő épületében van; együttműködési megállapodás alapján a szervezet egy jelképes értékű tisztítószerrel járul hozzá az intézmény költségeihez. Valamint a tavalyi évben a Szent Imre Zarándokközpontól ingyen kaptuk meg a helyiségeit a nagyobb rendezvényeihez. Rendezvényeink reprezentációjára pedig Németh István önkormányzati képviselőtől kaptunk támogatást.

2016. év működési terveiben szerepel: továbbra is részt veszünk a város életében, szervezünk kirándulásokat, kézműves-foglalkozásokat, teadélutánokat, ahová ismeretterjesztési céllal beszélgetőpartnereket is hívunk, és szeretnénk még több kamatozó kapcsolatot is kiépíteni.

Dávid Józsefné helyi ügyintéző