A SINOSZ Tatabányai Helyi Szervezete 2016. április 23-án, szombaton 10 órától tartotta meg taggyűlését Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlés termében.

Pocsai Istvánné 2015. évi tevékenységéről számolt be. Ezek röviden: kapcsolattartás a civilekkel, rendszeresen részt vett a meghívásos programokon, konferenciákon, kerekasztal-megbeszélésen a Bázis Pontnál. Részt vett az “Óváros-bejáráson”, ami a város akadálymentesítésében segített. A T.É.M.A. program keretében a “NÉZZ KÖRÜL” című programban aktívan részt vett az elnökséggel, az akadálymentesítés tanulmányozása céljából.  Támogatókat szerzett a program megvalósításához.

Tvarosek Józsefné megtartotta a 2015. évi szakmai és pénzügyi beszámolót, beszélt év közbeni munkájáról, feladatairól.  Ismertette a T.É.M.A. projekt megvalósítását, melyen keresztül sokszínű programokat rendeztünk. Álláskeresésben is együttműködött a SINOSZ-szal és a Szent Cirill Alapítvánnyal, ill. más intézménnyel a tagság érdekében. Szociális és  egyéb területen a rászoruló tagoknak segített. Beszámolt a szabadidős programokról is. Iskolákban érzékenyítő programot tartott két siket sortárs közreműködésével. Tájékoztatta a tagságot a tagdíjváltozásokról, az érvényben lévő Alapszabály változásáról. Majd a választásról tett említést a tagságnak; legközelebb 2016 novemberében lesz ismét taggyűlés.

A 2016. évi szakmai program már az Ifjúság éve keretében fog megvalósulni, a hagyományos programok mellett. 2016. évben a befizetett tagok száma nőtt és reményeink szerint sikeresen folytatódik az év.

Összességében sikeresen zárult a taggyűlés. Köszönetet mondunk Bereznai Csaba alpolgármester részvételéért, támogatásáért, Künsztler Györgynek a jelnyelvi kommunikációs segítségért, a Tagságnak pedig a részvételért.