A SINOSZ Csornai Helyi Szervezeténél 2015. december 19-én taggyűlést és karácsonyi ünnepséget tartottak, amelyen 20 fő helyi szervezeti tag és 10 fő vendég vett részt.

A taggyűlésen elhangzott beszámoló jól prezentálta a helyi szervezet 2015. június 13-i megalakulása óta eltelt időszak főbb eseményeit és megvalósult programjait.  Annak ellenére, hogy új a szervezet, tudott szerezni külső forrást  110 eFt összegben  (önkormányzati pályázat  és vállalkozói adomány formájában).  Kiemelt programként megvalósult a T.É.M.A. projekt “Kézműves tanoda” 18 foglalkozásból álló programja is. Megtörtént a csornai helyiség festése és saját forrásból bútorok vásárlására is sor került. Az önkormányzati pályázatból két autóbuszos kirándulást szerveztek a Jeli Arborétumba és a Fertő-tóra. A harmadik kiránduláson Budapesten jártak a rábaközi hallássérültek, ahol az Országházat tekintették meg Gyopáros Alpár helyi parlamenti képviselő meghívására. A december elején tartott szájrólolvasási tréningnek – a pozitív visszhangja  alapján –  2016-ban biztosan lesz folytatása.

A fentiek alapján is érzékelhető, hogy a Csornai Helyi Szervezetben tartalmas és színvonalas tevékenység vette kezdetét Némethné Endrődy Margit elnök asszony irányításával.

A karácsonyi ünnepséget Kardos Marianna pápai hallássérült tag műsora tette bensőségessé. A hangulat igazi karácsonyi volt, mivel egy fiatal önkéntes pianínón játszott karácsonyi dallamokat és magyar nótákat. Az ünnepség résztvevői egy közös ebéden vettek részt, amelyet a tagok finanszíroztak. Az ünnepi asztalról nem hiányoztak a helyi specialitások, a sütemények sem.

Ezen a karácsonyváró programon is jó volt látni azt az összetartozást, amely  jellemzi a rábaközi hallássérültek 34 főt számláló közösségét.

Magyar Balázs megyei titkár