2015. december 5-én, szombaton délután 2 órakor került sor a SINOSZ Vas Megyei Szervezetének éves taggyűlésére, ahol az elnöki-, titkári-, és küldött-beszámolók után Szabó István megyei elnök tájékoztatta a tagságot, hogy az idei év különleges a szervezet életében. Nemrég ugyanis a megyei vezetőség tudomására jutott, hogy a Vas Megyei Szervezet 1950. október 28-án alakult meg, tehát idén 65. jubileumát ünnepeli.

Ezen alkalomból úgy határoztak, hogy egy kis ünnepséggel kedveskednek a résztvevőknek. Ezen felül a leghűségesebb tagokat külön jutalomban részesítik. A nyilvántartás szerint 7 fő van, akik már több mint 50 éve töretlenül a szervezet tagjai: Tóth Csaba 1964 óta, 51 éve; Takács Lajosné és Gálovicsné Józsa Zita 1963 óta, 52 éve; Bakó József és Holzmann Margit 1961 óta, 54 éve; Németh Gyula 1959 óta, 56 éve; Németh Gyuláné 1958 óta, 57 éve. Még a taggyűlés keretein belül került sor az ajándék és az emléklap átadására.

Ám az ünneplés a taggyűlés lezártával sem ért véget. Az elnök hozta a tortát, amit kifejezetten erre az alkalomra csináltattak. Mindenki pezsgővel koccinthatott a nagy eseményre. A torta olyan sok volt, hogy bőven jutott mindenkinek akár két szelet is. A nap további része jó hangulatban telt, este pedig a Mikulás is megérkezett a gyerekekhez. Csomagjait az előtérben hagyta, a kis lurkóknak kellett megkeresni a meglepetéseket.

Összességében jó hangulatú, nosztalgikus napot zártunk. Köszönjük mindenkinek, aki velünk ünnepelt a jubileumunkon!

 

Fazekas-Leitner Viktória megyei titkár