Sok szeretettel vártuk tagjainkat taggyűlésünkre, melyet Kovács Mónika megyei elnökünk távollétében szervezetünk egyik tagja, Pavlek Tamás Krisztián vezetett le.

Összefoglalta a 2019-es év eseményeit, szó volt a múlt évi SzÉP-programokra felhasznált összegekről, beszélt az ügyfélfogadás rendjéről, a jogsegélyszolgálat igénybevételének módjáról.

A megyei titkár is beszámolt az elmúlt év tevékenységeiről, majd ezt követően diavetítést tartottunk a rengeteg programról, amiken szép számmal jelentek meg résztvevők. A képeken mindig nagy örömmel fedezték fel magukat tagjaink. Ezután a tagdíjemeléssel kapcsolatos tudnivalókról és a 2020. évi programtervről kaptak tájékoztatást a megjelentek.

Két tagunk, Schmidt Mónika és Magas Gyöngyi, jelnyelven előadott dallal kedveskedett társaiknak.

Szó esett több sikeres érdekérvényesítő tevékenységünkről is. A Helyi Esélyegyenlőségi Program terén például nagy eredménynek számít, hogy az intézkedési tervek pontjaiba bekerültek a hallássérült személyek számára is kedvező változások. Ezenkívül a szemléletformáló órák fontosságát jelzi az, hogy a város kiemelt figyelmet és forrásokat igyekszik biztosítani, hogy a fiatalok minél többen érzékenyítő foglalkozásban részesüljenek. Emellett megkezdődtek az Európa Kulturális Fővárosa Veszprém 2023 egyeztető tárgyalásai is, és részt vettünk a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola szakmai napján.

Majd szomorú pillanatok következtek, mikor a megannyi szép emlék mellett a veszteségekről is beszéltünk, és egyperces néma csendben, tiszteletünket és szeretetünket kifejezve elbúcsúztunk volt megyei elnökünktől, Orbán Sándortól és három tagtársunktól.

A jelenléti ív szerint 27 tag vett részt az eseményen.

Reméljük, hogy a 2020. év is sikerekben gazdag lesz a SINOSZ Veszprém Megyei Szervezetében.

Köszönjük szépen tagjainknak az elmúlt évben való aktív részvételt, Földesi Éva, Szőnyegi Júlia és Vörös Eszter jelnyelvi tolmácsoknak pedig az akadálymentes kommunikáció biztosítását programjainkon!