A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének Veszprém megyei örökbefogadója, dr. Tapolczai Gergely országos elnökségi tag tájékoztató fórumot tartott a tagdíjemelésről 2020. február 4-én. Vendégünk előadást tartott a SINOSZ-ban történt változásokkal kapcsolatban. Prezentációval egybekötött interaktív együttlét, beszélgetés alakult ki, és mindenki választ kapott a kérdéseire is.

Az elmúlt 10 évben a tagdíj összege nem változott, viszont a szolgáltatások köre jelentősen bővült. A sikeres fejlesztéseknek, újításoknak köszönhetően egyre többen élvezhetik a KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgáltatást, mely nagyban hozzájárul a könnyebb ügyintézéshez pl. OTP fiókokban, kormányablaknál, sőt hallássérült tagjainkat sikeresen segíti a KONTAKT a kollégáikkal, munkatársaikkal való kommunikáció során is. A szolgáltatás elérhető a Szerencsejáték Zrt. egyes fiókjainál, a Decathlon, illetve az Auchan áruházaiban is.

A tagdíjemeléssel kapcsolatban a tagjaink látják az egyre bővülő SINOSZ-szolgáltatásokat (érdekvédelem, szabadidős programok, jogsegélyszolgálat, jelnyelvi tolmácsszolgálat, komplex munkaerőpiaci szolgáltatás, KONTAKT tolmácsszolgáltatás, üdülési-sportolási lehetőségek, jelnyelvi oktatás). Az előadás során képet kaptak a többi európai ország hallássérülteknek nyújtott támogatásairól. Magyarországon a szolgáltatások, kedvezmények és a lehetőségek köre elég jelentős a környező országokhoz képest. Tudnak a szervezetek kiadásainak észszerűsítéséről, a további fenntartáshoz pedig tudomásul vették az ezzel kapcsolatos pénzügyi kiadások és bevételek miértjét. A prezentáció végén minden kérdésre kimerítő választ kaptak a résztvevők.

Köszönjük szépen dr. Tapolczai Gergely remek előadását és megnyugtató válaszait, és köszönet Földesi Éva jelnyelvi tolmácsnak, aki biztosította az akadálymentes kommunikációt.