Ez a visszatekintő kicsit más, mint az eddig megszokottak. Nem arról szeretnék ugyanis elsősorban beszámolni, hogy a 2022. 07. 29-én, Szombathelyen megrendezett bowlingest milyen vidámra sikeredett, vagy hogy a jelen lévő 15 játékos közül milyen profin tarolt némelyikük többször is, vagy akár arról, hogy milyen jólesett egy könnyed nyáresti sportos kikapcsolódás egy pénteki munkanap záróakkordjaként.

A Bellagio Bowling tipikusan amerikai pályákat idéző kihajtható székeinek egyikén ülve és figyelve a játékosokat, gyermekkorom egyik meghatározó meséje: a Minden egér szereti a sajtot című mesejáték szavai ötlöttek eszembe. Urbán Gyula zenés bábfilmje egy örök érvényű igazságot fogalmaz meg: különbözőségeink helyett inkább azt keressük, amiben hasonlítunk egymásra.

S hogy honnan is jutott ez az eszembe? Több hónapnyi szervezés után a nyári uborkaszezonban nem tolongtak a résztvevők erre az eseményre, így merészet gondolva meghívtam három helyi általános iskola 5 tanulóját, hogy a szomszédos pályán ők is összemérjék tudásukat, szerencséjüket. Nem titkolt célom volt, hogy vigyék hírét iskolájukba, közösségeikbe az itt megélt tapasztalataiknak. A közösen megélt pozitív élmények ugyanis sokszor többet mondanak a tudatos és célzott szavaknál. S ahogy a Kisherceghez a róka egyre közelebb és közelebb ült Saint-Exupéry klasszikusában, a SINOSZ-tagok és a gyerekek is úgy tekintgettek eleinte csak szemük sarkából a másik pálya felé, majd elismerő bólintással nyugtáztak egy-egy sikeresebb gurítást, míg a második óra végére egymásnak örülve és gratulálva fejezte be ki-ki a maga játszmáját. Mosollyal kísért integetések között, okleveleiket szorongatva búcsúztak el tagjaink a gyerekektől, másnap pedig az alábbi üzenet várt az egyik szülőtől. „Köszönjük a meghívást, a gyerekek nagyon élvezték. Olyan jólesett elköszönéskor a mosolyuk. Nagy lecke volt ez mindannyiunknak.” Pedig semmi más nem történt, mint találtunk egy egyetemes nyelvet, a játék nyelvét, ahol semmi más nem számított, csak az, amiben hasonlóak vagyunk.

Ezúton is gratulálunk Kovács Imrének, aki kiváló játékkal mindkét kört nagy fölénnyel nyerte. Szintén elismerést érdemel Kiss Róbert, aki a bowlingról szóló kvízt 100%-osan teljesítette. Tedd próbára te is tájékozottságodat és töltsd ki az alábbi kvízt!

BOWLING QUIZ

A SINOSZ SzÉP keretében megrendezett programunkon köszönjük minden játékosnak a részvételt és az egymás felé mutatott nyitottságot. Szeretettel várunk benneteket további programjainkon is.

Patona Mária megyei ügyintéző