FIGYELEM, a kérdőív kitöltési határidejét 2018. május 18-ig meghosszabbítottuk!


Kedves Tagunk, kedves Érdeklődő!

Ha 16 év feletti siket vagy nagyothalló személy vagy, Téged is hívunk egy érdekes és fontos doktori kutatásban való közreműködésre.

Hogyan segíthetsz? Egy internetes, jelnyelven is elérhető kérdőív kitöltését kérjük.

A kutatást – az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskola Andragógia Programjában – Hangya Dóra, a SINOSZ munkatársa végzi.

A kutatás célcsoportját azok a hallássérült, látássérült és mozgássérült személyek képezik, akik elmúltak 16 évesek.

Mi a kutatás célja, mit szeretnénk megtudni a válaszadóktól?

Fogyatékossággal élő személyként

  • milyen tapasztalatokkal rendelkeztek az iskolarendszeren kívüli felnőttképzéshez történő egyenlő esélyű hozzáféréssel kapcsolatban?
  • mi a véleményetek az akadálymentes felnőttkori tanulási lehetőségekről?
  • mit gondoltok ezekkel a tanulási lehetőségekkel összefüggésben a fogyatékos, azon belül a hallássérült személyek munkavállalási esélyeiről?
  • számotokra mit jelent az oktatáshoz való akadálymentes, egyenlő esélyű hozzáférés?

Miért fontos ez a kutatás?

A kutatás nemcsak problémákat kíván feltárni, hanem a kapott válaszok segítségével támpontokat kíván nyújtani ahhoz, hogy a felnőttképzési rendszer hogyan tudja biztosítani a fogyatékossággal élő felnőttek képzésekhez történő egyenlő esélyű hozzáférését, ezáltal pedig hatékonyabban segíteni a fogyatékossággal élő személyek munkaerő-piaci (re)integrációját.

A kutatás eredményei hozzájárulhatnak a fogyatékossággal élő személyek egész életen át tartó tanulását, képzését biztosító rendszer megalapozásához, szükség esetén jogszabály-módosító javaslat megfogalmazásához.

A kutatásban való részvétel önkéntes és anonim, a vizsgálatból származó adatok csak kutatási célból kerülnek felhasználásra.

A kérdőív a következő linken keresztül érhető el: >> TOVÁBB A KÉRDŐÍVHEZ

A kérdőív összes kérdéséhez megtaláljátok a jelnyelvre adaptált változatot is. Kérjük, hogy sorstársaitokat is biztassátok a felmérésben való részvételre!

A kitöltés határideje: 2018. április 30. meghosszabbítva 2018. május 18-ig!

Kérünk Benneteket, hogy válaszaitokkal járuljatok hozzá a kutatás eredményességéhez.

Semmit Rólatok, a Ti véleményetek nélkül!