A SINOSZ Fejér Megyei Szervezet életének 2020. januári történései:

Január 24-én pótszilvesztert tartottak a szervezet klubhelyiségében a tagok, akik különböző csapatépítő játékokat játszottak. Volt kártyás számkitalálósdi, párkereső játék, néhányuk az internetes közösségi oldalak videóin látott csapatépítő játékokat próbálta a többiekkel eljátszani. A bérelt klubhelyiség tulajdonosa a tagok részére pezsgőt ajánlott fel, akik az új évet – utólagosan is – koccintással köszöntötték.

Január 31-re a Székesfehérvári Helyi Szervezet elnöke taggyűlést hívott össze.

Ezen a taggyűlésen Hortobágyi Éva országos elnökségi tag tartott a tagdíjemeléssel kapcsolatban fórumot a megjelent érdeklődőknek. A tagdíjemelést a szervezeti tagok különösebb visszhang nélkül nyugtázták: az egyre bővülő SINOSZ-szolgáltatások (érdekvédelem, szervezeti programok, jogsegélyszolgálat, jelnyelvi tolmácsszolgálat, komplex munkaerőpiaci szolgáltatás, KONTAKT, üdülési lehetőségek, jelnyelvoktatás – hallássérült oktatókkal) további fenntartásához tudomásul vették az ezzel kapcsolatos pénzügyi kiadások és bevételek miértjét, és lényegében az elmúlt 10 éves infláció is szükségessé tette a tagdíjak emelését.

Rövid tájékoztatót tartott a SINOSZ Fejér Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat szakmai vezetője, Szemánszki Renáta a térítésmentesen igénybe vehető – személyenként évi 120 óra keretig – jelnyelvi tolmácsszolgáltatásról. A tolmácsolás megrendelésének módjáról (személyesen, telefonon, e-mailben vagy Skype-on), valamint a munkalapok kitöltésének miértjéről és módjáról adott rövid ismertetőt.

Rövid beszámoló készült az elmúlt év eseményeiről, melyet képekkel társítva ismertetett Soltész Béláné helyi elnök. A megyei titkár ismertette a tagokkal a múlt évi SZÉP-programokra felhasznált összegeket, beszélt az ügyfélfogadás rendjéről, a jogsegélyszolgálat igénybevételének módjáról.

A taggyűlésen 35-en jelentek meg.