Télapó-napot tartottak a kecskemétiek

2017. december 1-én, egy péntek délutánon mindenki magával hozta a jelképes Télapó-jelmezt, a piros sapkákat. Játékos feladatokat kaptak a kecskeméti tagok: voltak fiatalok és idősek, akik próbára tették az ügyességüket. Mindenki, aki játszott, kapott 1-1 szelet kis csokit.

Első feladatként egy-egy férfi játékost hívtunk ki, a derekára egy madzagot, a madzag végére pedig egy darab banánt kötöttünk. Az volt a feladat, hogy a földön található két darab mandarint a banán segítségével kellett gurítani az egyik helyről a másikra. Nagyon vicces jelenet volt, mindenki könnyezve nevetett.

Második feladatként az asztalra leterítettünk francia kártyákat, és csak a 4 db király lapot tettük láthatóvá, de úgy pakoltunk a király lapokra, hogy a többi kártya hátlapjai eltakarták őket. Itt az volt a lényeg, hogy le kellett fújni az asztalról a fedőlapokat és az asztalon csak 4 db király lap maradhatott.

Harmadik feladat: 6 darab poharat az asztalra tettünk, az egyik játékos a kezébe vett egy ceruzát, és az volt a lényeg, hogy azzal az asztalról pattanva kellett beletalálni a poharakba. Nehéz feladat volt, de mindenki ügyesen játszott.

Negyedik feladat: 11 db ceruza volt az asztalon, 1 db ceruzát a tenyérrel ellentétes oldalra kellett tenni, majd fel kellett dobni és el kellett kapni a ceruzát. Ha sikerült elkapni, akkor meg kellett ismételni még egy ceruzával, 2 db ceruzát feldobni-elkapni… – így ment 11 db ceruzáig.

Nagyon hangulatosan telt a  Télapó-napi délután, az idősek jól érezték magukat, kérték a fiatal tagokat, hogy havonta egyszer legyen hasonló játékos nap.

Gál Franciska (megyei titkár)