TÉLBÚCSÚZTATÓ FARSANGI VIGASSÁG

A Hallássérültek Ajkai Egyesülete 2016. február 12-én délután megtartotta rendhagyó farsangi vígságát. A télbúcsúztató, a tél temetését, a tavasz közeledtét jelző mulatságot.

A kellemest a hasznossal összekötve, ezen a napon lehetőség volt a tagsági díjak rendezésére is. Tagjainknak nem kedvezett az idei téltemetés, sokan beteget jelentettek: a makacs, vissza-visszatérő megfázásos betegség miatt a tavaszváró mulatságot pár tag jelenlétével tarthattuk meg, de így is nagyon jó hangulatban és tartalmas beszélgetésekkel, apró játékkal telt el a délután.

Az idén volt, aki – más nem lévén – csak egy szemüveget hozott; vagy mókás álarcot: nyuszit, elefántot, kutyust hoztak magukkal. Akik beöltöztek, viszont óriási sikereknek örvendtek. Volt tavasztündérünk, aki csinos ruhájában és varázspálcikájával hozta a tavasz hírét. Csinos rendőrhölgyünk, aki vigyázott a rendre és a testi épségünkre. S egy angyalka is hófehér szárnyakkal, aki féltőn óvott minket a bajtól. Sőt, egy fehér parókás ügyvédünk is akadt, akinek fejdísze egyik tagunknak nagyon megtetszett és egy fénykép erejéig kölcsönkérte.
Nagyon jól szórakoztunk, és sokat nevettünk, egymást megviccelve.

Volt házi készítésű csokis keksz, különféle rágcsálnivaló és üdítőitalok is.
Az idei játékunk szópárbaj volt, a kitalálandó feladványt hasonlóan, mint az Activity játékban, ahol a grafikusokat is megszégyenítő rajzokkal, máskor kézzel-lábbal elmutogatva, hol pedig körmönfontan körülírva próbálták kitalálni.
Később barkochbát játszottunk. A játék jutalmazásából senki sem maradhatott ki, mindenkit megleptünk egy kis aprósággal.

Az est végére mindenki vidáman, és élményekkel teli estét maga mögött hagyva tért haza.

„De nem az a lényeg, hogy hányan vagyunk, hanem hogy itt mindnyájan együtt lehessünk, beszélgethessünk, nevethessünk és örülhessünk egymás társaságának”.

Szöveg: Heck Károlyné, Vági Katalin, Szenes Béláné
Fotó: Heck Károlyné, Vági Katalin