2021. augusztus 3-án a SINOSZ Szegedi Helyi Szervezete ismét városismereti programot szervezett az érdeklődők számára, mely során Tasnádiné Zsike idegenvezetésével ezúttal négy vallás templomaival ismerkedtünk meg Szegeden.

Sétánk során négy vallásról kaphattunk ismereteket úgy, hogy nemcsak kívülről, hanem belülről is megcsodálhattunk egy katolikus, egy evangélikus, egy református és egy görög katolikus templomot.
Nemcsak az épületeiket kerestük fel, hanem a különböző vallások kialakulásának történetét, a liturgikus szokásokat, sajátosságokat, és természetesen ezek szegedi vonatkozásait is megismerhettük. Az imahelyekre betérve az ott dolgozók is számos érdekességet osztottak meg velünk, látva, hogy résztvevőink nagyon kíváncsiak voltak és sok kérdést fogalmaztak meg, elsősorban a szertartásokkal kapcsolatban.

A bő két órás sétánkon sorra látogattuk a kevésbé közismert szegedi templomokat, rácsodálkoztunk a sajátosságaikra, majd egy igazi „vándortemplomnál”, a Lechner téren fejezzük be utunkat. Hogy miért nevezik így? – érdekes módon az épület története során többször is helyet változtatott, ennek körülményeit is megtudhattuk idegenvezetőnktől.

Ezúttal is köszönjük Tasnádiné Zsikének a tartalmas idegenvezetését, illetve a tolmácsszolgálat munkatársainak, Vörös Zsolt jelnyelvi tolmácsnak és Zólyomi Nikolett tolmács gyakornoknak az akadálymentesítésben való közreműködésüket.

A programot a SINOSZ SzÉP keretén belül valósítottuk meg.

ÖSSZES KÉPÜNKET IDE KATTINTVA LÁTHATJÁTOK