FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK JOGAI vagy FOGYATÉKOS JOGOK?

FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK JOGAI vagy FOGYATÉKOS JOGOK?

Ft

A magyar civil Caucus párhuzamos jelentése az ENSZ Egyezményről

Cikkszám: 014 Kategória: Címke:

Leírás

A civil társadalom górcső alá vette a Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ Egyezmény magyarországi megvalósulását. A szerzők a 2008-as hatályba lépéstől eltelt időszakot vizsgálva kerestek válaszokat arra, hogy a magyar kormány mennyiben tett eleget vállalt kötelezettségeinek, és milyen további teendői vannak a jogszabályok módosítása, a közpolitika alakítása, a fogyatékos emberek érdekeit szolgáló akciótervek megalkotása és legfőképpen azok végrehajtása terén.

A Caucus a párhuzamos jelentést nyílt konszenzusos eljárással valósította meg. Tagjainak meggyőződése, hogy a civil társadalom részvételének alapfeltétele a tagjai között folyó felelős és nyitott eszmecsere.

Ily módon vált a párhuzamos jelentés a többszintű érdekképviselet eszközévé, melynek segítségével a civil társadalom felmérte a fogyatékossággal élő emberek helyzetét. Munkája a jelentés lezárásával nem fejeződött be. A civil Caucus tagjai a jelentés során felszínre került valós tények alapján eltökélten folytatják érdekvédelmi tevékenységüket.

A jelentés magyar és angol nyelven hozzáférhető a www.mdac.info oldalon.
A jelentést az Open Society Foundations, a SINOSZ és az MDAC támogatta.

A SINOSZ honlapján az alábbi hivatkozáson találnak kapcsolódó információkat, ill. a Jelentés szövege is letölthető innen: http://www.sinosz.hu/?q=jog-info/ensz-egyezmeny

Cím

Go to Top