2021. július 31-én a SINOSZ Szentesi Helyi Szervezetének tagjai a Lakitelek melletti Tőserdőre kirándultak a Holt-Tisza mellé, mely már évtizedek óta kedvelt kirándulóhely. Az itt található Kontyvirág tanösvény útvonalát követve tettünk sétát, a holtág és az ártéri erdők élővilágát bemutató információs táblák segítségével jól megismerhettük Tőserdő növényvilágát.
Lelkes tagjaink a kirándulóhely bemutatása céljából egy kis tájékoztatót is szerkesztettek és nyomtattak a résztvevők számára.

A tanösvény kiindulási pontjánál, egy régen felszámolt kemping területén táboroztunk le, ahol felállítottuk a piknikezéshez hozott felszereléseket. Az előkészületek után hamarosan bográcsban főtt a kakaspörkölt, melyhez a köreteket már otthon elkészítették a résztvevők. Ebédünket az ártéri erdő árnyas fái alatt költöttük el nagyon jó hangulatban, baráti beszélgetésekkel és sok nevetéssel, az otthon készített sós és édes süteményeket is jóízűen elfogyasztottuk.

Köszönjük azoknak, akik eljöttek és aktívan hozzájárultak a jól sikerült rendezvény megvalósításához, mindannyian tudásukat, lelkesedésüket és szabadidejüket áldozták az összetartó közösségre.

Programunkat a SINOSZ SzÉP keretén belül valósítottuk meg.