„Tudj meg többet a mobilodról!” címmel digitális írástudás-fejlesztő előadást tartottak Szombathelyen.

2015. október 16-án, pénteken Kozma Balázs KONTAKT-üzemeltető látogatott el a SINOSZ Vas Megyei Szervezetébe, hogy segítsen az érdeklődőknek jobban megérteni a modern kor eszközeit. Előadása első felében összefoglalta a résztvevőknek, hogy mit is jelent az a kifejezés, hogy „okoseszközök”, mit is értünk ez alatt? Mit jelent az, hogy applikáció, hogyan tudjuk azokat letölteni, és összehangolni? Közben, ha valakiben felvetődött bármilyen kérdés, azt nyugodtan feltehette. Az előadás második fele már teljesen interaktív volt, Balázs mindenkinek személyesen segített. De ez a nap tartogatott még meglepetéseket is a résztvevők számára! Balázsnak ezúton is köszönjük a türelmes válaszokat, és hogy elfogadta a meghívásunkat!

A Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár felajánlotta a SINOSZ tagjai számára, hogy ingyenesen részt vehetnek egy számítógépes tanfolyamon, ami 10 héten keresztül fog tartani, és a számítógép-használatot alapfokon sajátíthatják el a résztvevők.

Itt megtanulják kezelni az internetet, a különféle kereső- és e-ügyintéző felületeket, a banki átutalás intézését. Első körben mindenki csinál magának egy e-mail címet, és lépésről-lépésre haladva szépen lassan szert tesznek az alapfokú ismeretekre. Igény esetén folytatás is lehetséges. Ehhez a tagoknak annyit kell csak tenni, hogy beiratkoznak a könyvtárba, ami számukra ingyenes, egyedül az igazolványgyártás költségét kell kifizetniük, ami pár száz forint.

Ez a számítógépes tanfolyam várhatóan 2016 januárjában fog indulni, és ha megfelelő számú jelentkező összegyűlik, akkor a SINOSZ tagjainak külön csoportot indítanak. Ha nem, egy „sima” induló csoportba lesz lehetőség becsatlakozni. További információkat e-mailen küldünk, illetve a szervezetbe befáradva személyesen adunk. A titkár ebben az ügyben is kereshető telefonon.

Köszönjük a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtárnak, hogy lehetőséget biztosítanak tagjaink számára!

A programot a TÉMA-program keretében tartottuk meg.

Fazekas-Leitner Viktória – megyei titkár