SINOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetében dupla programot, egy ismeretterjesztő előadást és egy fórumot tartottunk.

Vendégünk, Pesti Zoltán tűzoltó egy remek hangulatú és hasznos előadást tartott. Téma volt az adventi és a karácsonyi tűzesetek megelőzése, szó esett az általános tűzvédelmi használati szabályokról, a lakóközösség által használt közös helyiségekben és az erkélyen való helyes tárolási szabályokról. A siketek segélykérési lehetőségeiről is hasznos információkat kaptak a résztvevők. Programunkat egy kvízlap kitöltésével zártuk, és a felmerülő kérdésekre is kielégítő válaszokat kaptak a megjelentek. Az előadó által hozott apró ajándékokból mindenki részesült.

A tűzvédelmi előadást KONTAKT-fórum követte, ahol a területi képviselő, Frankó András ismét fontos információkat osztott meg a résztvevőkkel. A képviselő az előadás során a honlap felépítését ismertette, hogy mit hol lehet megtalálni, milyen hasznos információkhoz juthat, aki ellátogat a https://www.skontakt.hu/ oldalra. A beszélgetés során sok kérdésre kaptak választ a KONTAKT videotolmács-szolgáltatást használók, többek közt, hogy a lassú, régi készülékeket nem kell visszaszolgáltatni, de a törött, sérült eszközöket a megkötött szerződés alapján ki kell fizetni.

Köszönjük az előadóknak és az érdeklődőknek is a részvételt!

Akadálymentesített programunk a SINOSZ SzÉP keretein belül valósult meg.