2018. november 8-án, a szokásos klub időpontjában rendhagyó előadásra került sor a Szentesi Helyi Szervezetben, mely a SINOSZ SzÉP keretein belül valósult meg.

Ez a program attól volt különleges, hogy ezúttal nem a móka és a kacagás volt porondon, hanem fontos és használható ismeretekhez juthattak tagjaink és az érdeklődők. Bugyi Tibor, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltségének képviseletében tartott egy közel másfél órás, képekkel gazdagon illusztrált előadást az érdeklődőknek, mely előadás során olyan, a téli szezonban különösen fontos dolgokra, teendőkre hívta fel a figyelmet, amelyek mindannyiunk biztonságának megóvása érdekében szükségesek.

Így szó volt többek között: fokozottan tűzveszélyes tevékenységek elkerüléséről a lakóépületekben és az azokhoz tartozó portákon, kéményseprésről és annak jelenleg hatályban lévő szabályairól, lehetőségeinkről annak elvégeztetéséhez, tűzgyújtásról és annak tilalmáról helyi rendelet alapján, tűz- és biztonságvédelmi jelzőberendezések alkalmazásának fontosságáról, azok fajtáiról.

Természetesen a fentebb említett témaköröket interaktív jelleggel teljes körűen átbeszélték a jelenlévőkkel, a könnyebb érhetőség érdekében képekkel is bemutatva azokat. A előadást követően lehetőség nyílt a szakembereket kérdezni a témához kapcsolóan, amivel éltek is tagjaink egy kötetlen beszélgetés formájában, melynek során többen is megoldási tanácsokat kaptak aktuális problémáikra.

Az együttműködésért és a precíz, részletes tájékoztatásért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a  Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltsége munkatársainak.

Bayer Sarolta helyi ügyintéző