Örömmel tudatjuk, hogy a SINOSZ Videóstúdiójában júniustól új munkatárs dolgozik!

Kárpátiné Kassai Kornélia (Nelli) vagyok. Családunk Budapesten él, párommal két fiút nevelünk (10 és 7 évesek), akik szintén hallássérültek, így valamennyien jelnyelven kommunikálunk otthon.
15 éve foglalkozom grafikai munkával, amelybe az újságtól a doboz dizájnig sok minden beletartozik. Párhuzamosan több évig filmkészítéssel is foglalkoztam, melyek közül kiemelném JelTv-t, ahol a jelmeséket vágtam és mellé illusztrációkat készítettem. Mindezt szinte hobbiként fogtam fel, éppen a siket gyermekeim miatt, akik számára a mesék így elérhetőek lettek.
Ugyancsak saját kisfiaim hatására és számára született meg az Első jeleim című könyv, amelyben a jelnyelv alapszókincséből válogattam össze a családunkban már a gyerekek csecsemőkorától kezdve használt jeleket. Játékos, vidám illusztrációkkal együtt szerepelnek ezek a jelek a kötetben, így már az egészen picik érdeklődését is felkelthetik.

A SINOSZ felkérésére több szakmai anyag, kiadvány grafikai munkáit, nyomdai előkészítését végeztem el az elmúlt években, így már rendelkezem némi rálátással az itt folyó tevékenységet illetően.
5 éves nyomdai munkám után egy szép szakmai kihívás számomra a SINOSZ Videóstúdiójában dolgozni, Falkus Zoltánnal közösen. A motivációm, hogy minél több információ, hír, esemény jusson el feliratozással és jelnyelven a hallássérültekhez és minden, a siket kultúra iránt érdeklődőhöz.
Fontosnak tartom, hogy a jövőben a médiában egyre nagyobb hangsúlya legyen a “vizuális” kultúrának.

Kíváncsi vagy Nelli könyvére? Webboltunkban megnézheted: Első jeleim