2022. július 4. és 8. között, két év kihagyás után, végre ismét a gyerekeké volt a főszerep a SINOSZ-ban. Ekkor zajlott a Szervezetben a Vidám7, ahol siket, nagyothalló és halló gyerekek – segítők, jelnyelvi tolmácsok, programvezetők közreműködésével – töltöttek együtt egy igazán tartalmas és vidám hetet.

A program 2022-ben immár a 9. alkalommal, a korábbi évekhez hasonlóan, a SINOSZ anyagi támogatásával valósult meg, így kedvezményes lehetőséget nyújtottunk a gyerekes családok számára. A héten sok olyan gyerek volt velünk, akik idén először vettek részt a Vidám7-en, illetve több olyan fiatal volt a segítségünkre, akik korábban résztvevői voltak a hét programjainak.

A helyszín ezúttal a SINOSZ Központja volt, ahol a reggeli torna mellett a napok fontos részét képezték a focimeccsek, társasjátékozások, pingpong- és tollaspárbajok. A hét során a csapatok versenyeken és a feladatokban való részvétellel gyűjthettek pontokat.

Az első napon, hétfőn ismerkedéssel és csapatbeosztással vette kezdetét a móka. Miután elkészültek a címerek, délután a csapatok részt vettek az első akadályversenyen, mellyel már gyűjthették is a pontokat. Minden gyerek készített magának egy tornazsákot, hogy a hét során, a kirándulások alkalmával abban tudja magával vinni az útravalóit. A nap végén vizes játékkal próbáltuk enyhíteni a hőség okozta fáradtságot. Kedden a Margitszigetre kirándultunk, ahol a rossz idő ellenére egy vidám napot töltöttünk a Wonder Islanden. Szerdán délelőtt az Illúziók Múzeumában jártunk, ahol izgalmas és látványos tárlatvezetésen vettünk részt. Délután pedig elkezdtünk készülni a péntek délutáni előadásra, mellyel a szülőknek kedveskedtünk. Csütörtökön az Ezüsctcipő Focisulitól érkező vendégeink tartottak nekünk bemutatót az eddigi munkájukról, akik ajándékkal is megleptek minket. Kaptunk néhány focilabdát és a hőségre való tekintettel fagyitortákat, amiket ebéd után jólesően elfogyasztottunk. Délután megismerkedtünk a floor curlinggel, melyet Varkoly Zoltán közreműködésével verseny formájában is kipróbálhattunk. Pénteken kézműves foglalkozással és a délutáni előadásra készüléssel töltöttük a napot. Az egyhetes program a hét során folyamatosan gyakorolt előadásokkal zárult.

A Vidám7 idén sem valósulhatott volna meg a SINOSZ és az alábbi közreműködő személyek nélkül:

Fiatalok, akik korábbi résztvevőként vagy közösségi szolgálatot végző diákként voltak velünk:
Antos Marcell, Egervári Levente, Fekete Benjamin, Fekete Richárd, Kárpáti Álmos, Kárpáti Előd, Mattyasovszky Mikes, Sáfrány Tamás, Szalkai Patrícia, Szanku Bianka, Vincze Kornél

Önkéntes segítőink: Bakos-Balog Dóra, Cséri Viktória, Fejes Mónika, Gaál Nóra, Horváth Zsófia, Koncz Nikolett, Kozma Balázs, Kupsza-Kerekes Zsuzsa, Pásztor Józsefné Gabriella, Szalkai Petra, Vrabeczné Rácz Afrodité

Jelnyelvi tolmácsaink: Lipcsey Boglárka, Mocsári Bernadett, Pintér Zsófia, Ringbauer Zsófia, Szarvas Gabriella

Köszönjük a szülőknek, hogy 2022-ben is a SINOSZ-t választották!

Mázló Tímea és Botos Barbara

A Vidám7 további képeit Facebook-oldalunkon találjátok meg: FOTÓALBUM